A MI KIS FÓRUMUNK

Ezentúl csak itt lehet majd hozzászólni – egyrészt így egy helyre gyűlik az összes megjegyzés, másrészt a többi oldal betöltődését sem fogják ezek lassítani.

Tessék, csak tessék, itt lehet csevegni! Kíváncsiak vagyunk egymás történeteire, ötleteire, sikereire, gondjaira; én speciel nagyon-nagyon sokat tanultam az eddigi hozzászólásokból.

A hozzászóláshoz nem kell sehová sem belépni, csatlakozni; meg kell adni egy álnevet, ez kötelező, meg lehet adni email címet is, ez nem kötelező.

Javaslom, hogy aki válaszol egy mondatra, az tegye oda az illető mondatot idézőjelben az irománya elejére, mert a WordPress nem túl ügyesen mutatja, hogy mi mire válasz (vagy én nem túl ügyesen állítottam be valamit). És ugyanezen ok miatt a választ is érdemes új hozzászólásként megtenni, nem a “Válasz” gombot megnyomni. Ha ott van az elején a mondat, amire reagálunk, akkor jól érthető lesz az egész.

Kőváriné Marika kinevezett engem osztályfőnöknek s ezen minőségemben kötelességemnek tartottam, hogy nevet is adjak az osztályomnak. Ez itt kérem az

El Nem Fekvő Osztály

 
Tudom, Erich Kästner tanár úrnak volt egy még jobb ötlete, de tüdőbetegként azt azért túlzásnak tartanám.

A FALIÚJSÁG itt található

3 217 thoughts on “A MI KIS FÓRUMUNK”

    1. Nahat kesz Lexikon vagy te Mihaly:) En meg Foszereplo lettem,de muszaly valaszolnom….Megveszem a Lutrit a 3-as kombinacioval…hatha nyerek 🙂 3,3o,33, stb….:))) Gratula a Blognak ,roppant jo dontes volt letrehozni. Vigyazz magadra es a tobbiek is…Itt nallunk eddig a 65 ev felettiek kimehettek eddig 11-13 kozott ,most *enyhitettek* reggel 7 es 11 kozott lehet koricalni+este 19 es 22 kozt. na te,haladunk a korral:)nagyon meguntam ezt az allapotot.Kivanok Mindenkinek szep es nyugis napot…legyetek jok es jol! Bohoka lany kerlek jelentkezz!!!!! pusz.

  1. Fél órája írt nekem Misi, hogy infarktussal kórházba került. sztentet tesznek be neki. Drukkoljunk, hogy mielőbb gyógyuljon meg! Nem tudom, hogy ez a bejegyzés mikor kerül fel, egyáltalán nélküle felkerül-e? Én megpróbálom….
    Szorítsunk neki!!!

    1. Szent Ur Isten:( Ne csinald Mihaly…gyogyulj meg surgosen,,,jaj Uram hogy megvagyok ijedve Erted:(((((…Kerlek gyogyulj meg Imatkozom sokat-sokat erted!!!!Egyem meg a szivedet ,meg a nehez hejzetben is a Forum van a fejedben….legyszi gyogyulj meg!!! Hull a konnyem :(((( Kivanok surgosen jo es sikeres felepulest!!!!!! Jelentkezz azonnal amikor jora fordul a szived!!!Agi kosz,hogy ertesitettel minket…en csak most leptem be es lemeredtem a rosszhir hallatan…:(………..Imatjozzatok Mindenki Mihalyert …..Istenem gyogyitsd meg surgosen…Millio puszika es gyogyulast kivanunk mindnyajan……Tudom es erzem ,hogy helyrejossz

      ….puszika,puszika,puszika!!!!!

    1. Ilona
      Szerencsére jobban lett! Én is aggódtam érte nagyon! Mégsem bádogember, hanem vas ember a javából! Ilyen jó blogot megírni és 600-nál több fős osztályt igazgatni nem semmi! És ezen kívül még jó nevelő is!
      Szerintem nagyon megkedveltük mindannyian az adminunkat a COPD csoportban!

  2. Mihály, ne csináld! Azonnal gyógyulj!!! Dolgunk van még. Puszi – akár szabad, akár nem.
    Mindenkinek is..

    1. Ne te a Bohoka megjelent….aggodtam erted is nagyon Rita…ha van idod es kedved legyszi bovebben is…puszika !

      Mihaly…nagyon remelem,hogy jobban vagy es jo kezekben….Kerlek amikor majd tudsz,legalabb csak egy mondatot irj.
      Mar annak is nagyon megorvendtem,hogy at tudod kuldeni az irasokat…es orulok,hogy ez legalabb megy neked(+van ami lekoti a figyelmedet_)……Sokat gondolok Rad es drukkolok + sokat imatkozom a felepulesedert. Nagyon nagy szeretettel varunk vissza…(latod milyen sokan irtak,szeretnek es varnak vissza)legy ugyes …millio puszika ,sok egeszseget ,legy jol es jo…iparkodj!!!!! Imatkozz mi is azt tesszuk! Puszika Neked Tollunk!!!

  3. Mihály, vigyázz magadra és gyógyulj meg minél hamarabb!
    (Amennyiben felajánlják Füredet, alaposan informálodj!)

  4. Mihály, sürgősen gyógyulj meg, szükség van Rád. Kellenek a jótanácsaid. Vigyázz Magadra, és ahogy tudsz, jelentkezz.! Drukkolunk Neked és Érted. Mindenkinek szép ☀️- ot!

  5. Szep es nyugis napot kivanok Mindenkinek ! Mihaly remelem atestel a nehezen es ezutan mar csak jo es kedvezo idok johetnek. Nem tudtam mit jelent amirol Agi irt*sztent* na beirtam es informalodtam….szegeny kicsi fejed te Mihaly…akkor mutet volt(vagy lesz) mindenesetre tudd meg,hogy ezutan mar csak jo johet!!!!Sokat gondolok Rad ,drukkolok erted es rengeteget imatkozom…Kivanom,hogy mielobb epulj fel es gyogyulj meg surgosen’halla az Urnak,hogy a veszelyzonan mar tul vagy….Azt kell tudni viszont hogy 50 ev utan jonnek a bajok es Isten utan mi kell magunkra vigyazzunk…
    (amennyire lehet)Puszika ,gyogyulast,aldjon meg es ovjon az Ur….varunk vissza kozenk….szioka,puszika es jelentkezz!!!

  6. “akkor mutet volt”

     
    Műtét is meg nem is – a csukló eréből elindulva felvezetnek egy szálat, amivel a problémás ponton elhelyeznek egy kis fémhálót, ez pedig kifeszülve kitágulva tartja az eret.

    Érezni nem érzel semmit, vágás nincs, szóval nem egy classic 1.0-ás műtét.

    Kösz mindenkinek az aggódást, tök jól csináltátok, már itthon vagyok.

    1. Hurrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaa:)Neeeeeeeeee jelentkezett:)))) mar otthon vagy??? Bravoooooooooo!!!! Istenem be boldog vagyok….Mihaly tudd meg,hogy ezutan mar csak jo jon…ne faradj,ne idegeskedj,ne drukkolj,ne felj,ne cipekedj,ne es ne…egy csomo neeeee….ez lebegjen a szemed elott! …..nagyon boldog vagyok hogy segitettek rajtad es szerencsesen vegzodott minden….Hianyolom : Bernit…Janost….Marikat stb….vajon miert nem jelentkeznek?!:( Millio puszika legy jol es orvendek hogy szerencsesen tulvagy rajta es vegre otthon az agyacskadba alhatsz….Kivanok sok-sok egeszseget,kitartast,szerencset es a legjobbakat Neked es Mindenkinek….kimondhatatlanul orulok!!!!! pusz:)

  7. Kedves Mihályunk, kéretik a jövőben az ilyen és hasonló, a gyanútlan népekre történő frász ráhozástól erősen tartózkodni!
    Örülök, hogy rendben vagy! Azért csak pihenj még….mielőtt fejest ugrasz a tennivalók bokrába!
    Ölelés, mindenkinek is 🙂

  8. Sziasztok…biztos furcsa nektek de en ilyen drukkos vagyok amiota a tudom beteg!!! Azt mondjak a regi oregek,hogy amikor Isten belehelte lelket az elso ember-parba…….tehat a Lelek a Tudoben lakozik,na ezert vagyunk mi tudobetegek olyan erzekenyek, panikosok ,drukkosok,hangulatemberek stb. Bizony…Ejszakakat keresgeltem a netten a Ghepard alagutjara a megoldast(nagyon ketsegbe tudok esni )….roppant aterzem a mas es a sajatom bajat is….de azt hiszem ti is igy vagytok vele (csak meg nem jottetek ra)…Tehat nem kell csodalkozni …most epp Marikaert,Berniert,Janosert vagyok oda 🙁 Kerlek jelentkezzetek…remelem minden ok veletek !!!!Kivanok nektek minden jot es oruljunk egyutt a Mihaly sikeres hazatereseert… Rita orvendek hogy jelentkeztel,remelem minden ok veled?!Puszika Nektek legyetek jok es jol….

    1. Orok hallam Zsuzsa amiert feltetted 🙂 Koszonom es aldjon meg az Ur… en mint irtam ,mindig olelem a fakat…erzem,hogy melyik hiv!!!! (na lehet nevetni) Viszont en tudom hogy miert jo!!!! a Fanak is aldas de nekunk embereknek is…Szerelmes vagyok a fakba+minden novenyzetbe,allatokba,kovekbe,bolygokba stb. Nagyon szeretem az embertarsaimat is…Tehat mindent amit Isten teremtett a Foldre,semmi se veletlen!!!! En elvegeztem egy Metafizika Egyetemet…asztrologia szakot…es ott nagyon sok *kulisza titkot* tanultam….betartom es tisztelem….Tegyetek egy probat …doljetek hatatokkal a fanak(de gondoljatok ra szeretettel es kerjetek a gyogyulast…megerti es el is varja a tiszteletet) es bizony ez gyogyit….mar irtam ha nem oleled mert sokan vannak es szegyeled 🙂 akkor tedd ra a ball tenyeredet (mindha tamaszkodnal) es akkor is energiat veszel fel…ha a jobb tenyeret teszed ra megmenekulsz a negativtol….vagyis leadod a fanak…nem artasz neki vele..hisz Ok ugy vannak bekodolva,hogy segitsenek az emberisegnek….Vannak kedvenc faim es ha erzik a kozelsegemet mar mosolyognak es remegve varnak…erzem es ertem oket!!!! Komolyan…peldaul Nyirfa tovebe elashatsz egy panaszlevelet es hagyd ott…a Fa segit a negativot pozitivra valtoztatni…Imadom,tisztelem,erzem a termeszetet es o ezt tudja…Ebben a Korona periodusban nagyon hianyolom a Termeszetet…de sajnos nem mehetek ki a korzetembol……Rengeteg mindent ad nekem a termeszet….nagy csomagokkal terulok meg mindig(hetente 2-szer megyek ki a termeszetbe)…peldaul Borostyant…na ennek a tejaja epp a Tudot erositi ,de jo a vazaba is(tisztitja a levegot)+ a letort agakat foldbe szurom …megmarad…..+ rengeteg tejafu+ gyumolcsok+ viragok+gombak+ csihany+martilapi,bodza…na es most jart le a bekavirag de csinaltam rengeteg mezet,szorpot es a lapijat szaritottam,mert nagyon dagadnak a labaim(es ez a noveny ezt gyogyitja…bizony!!!)…..Mindent osszegyujtok es telen van mit enni ingyen es egeszsegesen taplalkozom….. Egy konyvet tudnek irni mi minden van a javunkra a Termeszetben….peldaul ehseg idejen a nyirfa feher torzsebol lisztet oroltek es a lapija jo levesnek es masodiknak….Volt itt az allatkertben roka…elvittek oket Moldovaba…szerelmes lettem a rokaba(es ez kolcsonos volt) es egyszer csak hult hejje…felhivtam az Allatkert igazgatojat es konyorogtem hozza vissza …no de sajnos…..honapokig a rokaval almodtam(o is gondolt ram…ereztem!!!)Meglatogattam volna,de sajnos az Igazgato nem mondta meg pontosan hova menjek 🙁 A Faoleles kapcsan sokan megmosolyogtak itt a netten(kit erdekel: ) de szerencsere egyre tobb hasznos info kezd megjelenni errol…..Megegyszer nagyon de nagyon szepen koszonom Zsuzsa millio puszika erte de Ebikenek is add at ,imadom. Puszika mindenkinek es irjatok surubben…A hianyzok jelentkezzenek…Ghepad irj valami tanulsagost legyszi …Mihaly hogy s mint vagy…. es a szived? Kivanok mindenkinek minden jot…IRJATOK!!!!!!!!!!!!!

  9. Eva, nagyon aranyos vagy, hogy aggódtál, mikor elcsesztem a csuklónál a jobb kezem és teljesen lebénult. Én még azt se tudtam, hogy pontosan mi az, hogy nevezik (csak aztán mikor írtad), de mégis teljesen rendbehoztam pár hét alatt. Nincs vele azóta se gond. 100%-os, pont olyan mint a gebasz előtt.

    Nem tudom, milyen tanulságot lehet írni ilyenkor. Gyorsan változtatgatnak ezen azon, minden olyan más. De igyekezni kell ilyenkor is, hogy kb azt csinálja az ember, amit eddig. Nekem szinte semmi változás nincs, mindent úgy csinálok, mint máskor, most még annyira se kell kerülnöm az embereket, mert kevesen (de már azért egyre többen) vannak kint. Nálunk nincs kijárási tilalom, oda megyek ahova akarok és amikor akarok. Kint még maszk se kell ott ahol nincsenek emberek, teljesen felesleges – már nagyon sokan nem is hordanak (főleg a férfiak, fiatalok, de idősekl is). Az emberek többsége azt hiszem a pániktól és a vírustól való félelmében lesz rosszabbul – és nagyon rossz lenne, ha még tényleg el is kapná. Hogy ez ne történjen meg – na ebben nagyon sokat segíthet a légzés, a tudatos légzés. Persze, az ember sose tudja, hogy mi lesz a következő percben.

    1. udv Mindenkinek…Ghepard koszonom a kedves valaszod! Sajnos itt nagy a tiltas ,leginkabb a 65 ev felettiekkel foglalkoznak…Be meghato ,hogy ennyire aggodnak ertunk:))) Kozben a cel egesszen mas!!!! Megvilagosodtam: rengeteg roman,angol,magyar videot nezegettem(hallgattam) es informalodtam…vegul is nem ert nagy csalodas,mindig ereztem,hogy egesszen mas van a hatterben, itt a cel ordogi!!!! Orvendek viszont,hogy a Te eleted ugyanaz maradt,nem semmi ! Az enyem egesszen felborult,fejallas:))) Nahat a multkor olvastam rollad ,hogy 1.93 magass vagy…Uram…nem szedulsz olyan fent????:)))) Halla az Urnak,hogy az Alagut vegleg elhagyott Teged…ugyes vagy,azt szoktak errefele mondani…hogy *kapaszkodo fajta vagy* Kivanok minden jot es kosz,hogy irtal…puszika es szep napot kivanok Neked es Mindenkinek…… Mihaly,hogy vagy ?????!!!

  10. Köszönöm a névnapi köszöntést – szeptemberben tartom, de azért ilyenkor is jólesik. 🙂

  11. Sziasztok ! Na ez nem igaz!!! Mi ez a nagy csend? Megartott a Korona? ej ej ej ….Irjatok! Puszika Mindenkinek es szep napot kivanok .

  12. Mindenkinek jó levegőt és sok szeretettel üdvözlöm az egybegyűlteket!
    Pocsai Zoltánné Ica vagyok, nyugdíjas matek tanár Békéscsabáról, 68 éves és COPD-s a vizsgálatok szerint.
    Egy ideje tagja vagyok a COPD típusú találkozások csoportnak, onnan jutottam el ehhez a bloghoz is és Marika Kővárihoz is.
    Sőt Nemes Mihály adminisztrátort is ott “ismertem” meg, bár személyesen nem találkoztunk. Nagyon sokat jelent nekem az a csoport, igazán jó szellemű, empatikus, segítőkész emberek léptek be oda hasonló, vagy még nagyobb problémákkal küszködve. Eleinte csak olvastam ennek a fórumnak a hozzászólásait, végül úgy döntöttem, hogy ide én is kiöntöm a lelkemet.
    Lehet, hogy több részlet is lesz belőle.
    Az én egyik “lelki” problémám az idősebbik lányom sorsa, aki jelenleg az én megítélésem szerint segítségre szorul.
    A lányom, Judit 40 éves, 6 gyerek édesanyja és Rákoscsabán lakik. A 6 gyerekkel semmi gond nem lenne, ha az anyukájuk jól érezné magát a bőrében, mint anya.
    Judit annak idején elvégezte az orvosi egyetemet Szegeden, megszerezte a diplomáját, aztán férjhez ment és nem indult el a rezidensi tanulmányok útján. A férje egy erős akaratú, vele egyidős katonatiszt, ők ezért laknak Rákoscsabán, mert a férjét oda köti a munkahely és a házépítéshez kapott honvédségi támogatás is. A vallásosságuk (baptista) is hozzá járult, hogy az orvosi pálya helyett 6 gyerek és nagy család lett, ami nem lenne baj, ha azt önként vállalja valaki. Juditon úgy látszott kezdetben, hogy ez így van. Nehezen viseltük a férjemmel (szintén tanár), de nem szólhatunk bele még a saját lányunk életébe sem. Bár azt tudtam, hogy kereset nélkül ez a házasság egy alá-fölé rendeltségi, kiszolgáltatott és függő viszony.
    A legkisebb gyermek most 4 éves, és már többet nem akarnak. Ez is rendben van. A lányom szerintem megrekedt egy “áldozat” szerepkörben, a gyerekek a fejére nőttek. A két legidősebb már kamaszodik és a 14 éves fiú erősen pszichopata tulajdonságokat mutat az édesanyjával szemben is és a kisebb testvéreivel szemben is. Judit saját magát vádolja azért, mert szerinte kisebb korában ezt a gyereket megfenyítették. Én szerintem ez genetikai adottság. Mi most a járvány miatt befogadtuk őket, itt voltak egészen tegnapig Békéscsabán. Bár az idősebb(14éves fiú és 12 éves lány)unokám már május elsejére vissza ment BP-re az apjukhoz. Nem tudom, hogyan segítsek neki. Azt tudom, hogy a helyére lépni nem tudok mint mindenes, mert ez az idegrendszeremet is és az anyagi lehetőségeimet is meghaladja, és nem is akarom az ő életét élni.
    Reddesen össze is vesztünk az ittéte alatt, mert megmondtam neki, hogy miért nem akkor tanultál, amikor annak itt volt az ideje. Nagyon megsértődött, de kibékültünk. Én attól félek, hogy nem lesz ereje kitörni az áldozat szereokörből.
    Köszönöm szépen a lehetőséget a meghallgatásra

  13. Elnézést kérek az elírásokért és a sajtóhibákért!
    Most már elindulna a lányom az orvosi pályán, de ez így már sokkal nehezebb.

    1. Kedves Zoltanne(nem irtad meg a* kicsineved*) jo dolog amikor az ember kiontheti a lelket…azaltal igaz,hogy semmi se valtozik…viszont jo a pszihenek…reszben megkonnyebul mert kiadta magabol…..koszonom,hogy bejottel hozzank (remelem maradsz is)…tudd meg a kozmondasok Kozmikus torvenyek….pl. ide illik…Ki mint vet ugy arat……vagy a masik valtozata Ki mint veti agyat ugy alussza almat….stb. Normalis hogy egy edesanya aggodik a gyermekeert(mindnyajan igy vagyunk)viszont nagykoruak+az ok eletuk+az ok valasztasuk es dontesuk volt. A velemenyem :segitsd ha keri a segitseget,adj jo tanacsokat is ha igenyli,imatkozz ertuk…mast nemnagyon tehetsz. Beleavatkozni mas karmajaban *riziko* Koszonjuk,hogy idetalaltal es hogy oszinte voltal…Aldjon meg az Ur es gyogyulast kivanok mindenszinten ….puszika.

      1. Ez így van!Megpróbálok tenni dolgokat érte is meg az unokákért is, de most még az a helyzet is kialakult, hogy mindezt kevesli. Ő kéri, hogy segítsek, de azt is akarja, hogy közben ne avatkozzak be. A kettő nemigen sikerült akkor, amikor kb. 1 hónapot nálunk töltött a gyerekeivel együtt a vírus miatt, mert Bp-en nem bírta már. Segítettem, mert csináltam a házi munkát meg mindent, amit tudtam, de akkor sem mindig volt elég, mindenki feszült volt, a gyerekek is.
        Szerintem ő is válságban van saját magával, mert tudja, hogy valamerre lépni kell. Én csak az őszinte véleményemet mondtam el neki, de én sen tudtam higgadt maradni. Most már vissza utaztak, és várjuk a férjemmel együtt a fejleményeket. Majd megírom, mi lesz! Köszönöm az együttérzést, nagyon jólesik! Puszi!
        Egyébként itt Ili leszek!

  14. “Kedves Zoltanne…”

     
    Szerintem, ha Ilonának szólítod, nem fog megsértődni…

    1. Nemes Mihály Engem sokféle képpen szólítottak már. Ica, Icus, Ili, Ilona, Icsi… stb. Ha megkérdezik, akkor az Ili jön be. (Kevés helyet foglal el.) De szeretem a nevemet, mert az édesanyámat is így hívták és még Kosztolányi is írt róla egy szép verset! 🙂

      1. Hat Te Mihaly egy *Unikum* vagy a Foldon….olyan titokzatos termeszeted van ….semmi info rollad(engem ol meg a kivancsisag!!!!) ….legalabb azt mond meg hogy mikor szulettel (az ev nem erdekel,mert nem akarok indiszkret lenni…Ird mar meg,hogy erzed magad? A szived,hogy viselkedik ? Remelem minden ok es megnyugodhatok…puszika es legyen szep ,nyugis napod!!!! ILIKE:) Kebzeld ahogy olvastam a Mihaly altal felsorolt neveidet…megakadt a szemem az Iliken ,van egy nagynenem akit igy szolitunk nagyon szeretem es ezt valasztottam ,azutan latom,hogy irod leginkabb igy szolitanak…Kerlek Ilike ird meg pontosan,hogy miota vagy Copd-s (hanyas gradba vagy?)es a Fev1-hanyas …milyen gyogyokat szedsz,hogy viseled az eletedet…stb. Koszonom elore is. Kebzeljetek el,hogy voltam a haziorvosnal receptet kerni es nem adott (jaj ez olyan felos-gyava)adott viszont egy kuldopapirt a Tbc-re…Na en telefonaltam hogy programaljanak…nem!…. szo se rolla mert dul a Korona es nem dolgoznak sot a betegeket is hazatranszporaljak…nahat ilyent ki hallott?…aztan felhivtanm egy csomo maganklinit…senki nem programal…hm. *Nagyobb a fustje,mint a langja* allapot!!!! nagyon meguntam …no de tudjatok meg,hogy allitolag 2022 decembereig tart:((( igy mondjak az *okosak* Nagyon hianyolom Bernit,Marikat es Janost es Ghepardot!!!!!!….valahogy jelentkezzetek surubben (gondolom az idotokbol kitelik) udvozlok mindenkit es kivanok sok levegot es szebb idoket…

        1. Kedves Éva!
          Még a COPD-m nem olyan rettenetes, mert B-s vagyok, de mindig változnak a dokik. Itt Békéscsabán eddig 3 volt, de nem én váltogattam őket, hanem ők léptek le. Betegség, öregség elköltözés miatt. Most van egy időpontom aug. 26-ra, remélem, addig nem leszek rosszabbul.
          Köszi az érdeklődést!

      2. Ili leszek ezen a fórumon!
        Majd írom a részleteket. Most nyugalom van !

    2. Nem akarok sértődős lenni! Azt szeretném, hogy barát lehessek!
      Jó pihenést és erősödést kívánok! Meg sok hasznos tapasztalatot és jó levegőt!
      Engem is lehet tegezni, még az unokáim is tegeznek és olykor tiszteletlenek is. Nem esik jól, de megszoktam! Szakmai ártalom! 🙂

    3. na ez elszokott…vacilal a gepem…Mihaly gyere mar vissza! Miert ulsz annyit bent? Nagyon remelem,hogy minden ok veled? Hianyzol,meg vagyok ijedve,panikolok es imatkozom….kerlek jelentkezz es mesely mi tortent? Miert kellett ilyen hamar ujbol klinire kerulnod…Drukkolok,felek,panikolok es imatkozom…Gyere Mihaly vissza kozenk es majd meselj…legyszi!!!!mar nagyon remegek ugy erzem valamit eltitkolsz Te Szofukar Ember!!!!! Kerlek legy jol es varunk vissza Mindnyajan…puszika es jelentkezz….gyogyulast es aldjon meg az Ur!!!!! Iparkodj jol lenni…szioka es varunk…jo gyogyulast kivanunk mindnyajan!!!!! Jelentkezz…………..:(((

    4. Szerintem ha Ilonának szólítod, nem fog megsértődni…..
      Akármilyen megszólítás jöhet! Örülök, hogy ha végre eljut a címzettekhez a szövegem!
      Nagyon jó a társaság. Szép estét és jó pihenést!

  15. Ha holnaptól kicsit lassabban jönnek ki a hozzászólások, ne csodálkozzatok, rehabra be kell feküdnöm kórházba. Wifi nincs, a telefonommal remélem valamennyire meg tudom oldani.

    1. Minden jót a rehabon!
      A Józsival majd próbálunk rendet tartani a COPD csoportban!

    2. Jaj Neeeeee:(((( Mihaly miert kell ilyen hamar ujra klinire menj ? Meg vagyok ijedve megint 🙁 offff Istenem segitsd meg !!!!! Kerlek iparkodj ,te is hamar helyrejonni es valami uton-modon ertesits majd minket….Kivanok minden jot,gyogyulast es sok-sok egeszseget!!! Puszika Tollunk,gondolatban veled vagyunk es drukkolunk!!!!legy jo es jol!!!!!

  16. Nálam nincs ujdonság. Még otthonról melózok, kertben munkálkodok, edzek, jó kondiban vagyok, sokat járok ki. Légzésügyileg minden OK, már lassan megszokom, ha valamit érzek a torkomban, akkor nem köhögök, hanem bevetem azt a nagyon gyors egylyukú orrfúvást. Ezzel egyre jobban meg vagyok elégedve, persze mindeféle légzésfélét gyakorlom is, csak nem is tudom, mert olyan automatikus már nekem, mint a szívverés.
    Mindenkinek a legjobbakat, vigyázzatok magatokra. Nálunk már szinte mindent feloldottak a korona miatt, csak benti terekben (üzlet stb) kell maszkot viselni.

    1. Neeeee megkerult Ghepard 🙂 Isten hozott…orvendek neked. Tudd meg,hogy itt is majdnem mindent feloldottak (gyanus) a maszkot is csak zart teruleten muszalj hasznalni….ugyis tart majd ez a korona mese vagy 2,6 evig!!!!,,,,Nagyon orvendek hogy a horror Bill Gatest letartoztattak….a videokbol tudom…..az volt a vagya,hogy a fenevad szamat a 666 ot ultessek be csip formajaba az emberbe…(na ez egyelore elmarad) de sajnos *Ami kesik nem mulik* vegul majd mind odakerulunk ( ir errol a Biblia is)…. na olvaslak Ghepard…egyluku orrfuvas….szupper jo…kiprobaltam…Csodallak,hogy honnan jon elo mindig …es bevalik!…hm erdekes ember vagy….koszonom…legy jo es jol…. Mihaly!? sokat gondolok rad,remelem minden ok!? Vigyazz magadra nagyon : semmi stressz,csomo vitamin (vagy csiraztass buzat az is multivita es majdnem ingyenes ( csak 5 nap es megvan) (infok a netten.videok)+ sok ,nagyon sok folyadek (tejak) + sok seta es pihenes!Na es persze a gyogyok…mindezek roppant sokat segitenek….Iparkodj gyogyulni,sokat gondolunk rad es varunk haza….puszika legy jo es jol!!!!
      Rita…Bohoka lany napjaban jutsz eszembe…mar a tavaj irtad,hogy rengeteget kohogsz…csodalkoztam akkor,ma mar nem csodalkozom sajnos:( en is oda jutottam….vajon mikor adnak oxigent ? irto sokat fulladok….kontrolba kellene menjek de nincs hova…mindenhol felnek a koronatol…..na majd kialakul remelem junius elejen!!! Marika miert hallgatsz? Berni es Janos is nagyon eltunt…aggodok 🙁 kerlek jelentkezzetek !!!!!!!!!!!!! KIvanok mindenkinek szep napot es gyogyulast …puszika Nektek 🙂

  17. Ilike most csak Neked irok!!!! Latom,hogy irtal majus 20-an es valami uton-modon a februari honaphoz iranyitottad…..Jo ,hogy eszrevettem ,mert legalabb nem maradsz valasz nelkul …igy legalabb nem erzed,hogy mellozve vagy (Marikatol,tollem es mindenkitol) jo lenne jobban odafigyelni ezutan!!!! Ilike mindenkinek a gyermeke szent es serthetetlen es nagy ajandek az Univerzumtol….kivanom,hogy sikeruljon a terve,Neked viszont kivanok sok lelki-beket es egeszseget…puszika! Mihaly allandoan a fejembe vagy….iparkodj jol lenni,nagyon hianyzol es varunk vissza…puszika legy jol es jo!!!

    1. Éva!
      Köszönöm a választ! Már simulnak az idegeim, lassan rendeződik a vírus helyzet és kezdődik újból a mindennapok harca. Köszi az együttérzést. A gyerekeink is fel fognak egyszer nőni, mert kénytelenek lesznek rá. Nem miattunk, hanem maguk miatt és a saját gyerekeik miatt. Aranyos vagy, hogy válaszolsz nekem! Én is aggódom Marikáért is és Mihályért is! Remélem, hamarosan jelentkezni fognak! Mindenkinek a lehetőségéhez képest a legjobbakat kívánom!lehetőség szerinti legjobbakat kívánom!

  18. Évának egyrészt hála az aggódásért, másrészt egy fekete pont, mert válaszként írta egy korábbi hozzászólásomra és így csak a régészek fogják megtalálni majd egyszer. Ha felgörgettek, huszadika táján meglelitek.

    Jött egy masszív ritmuszavar, azt kergetik ki most belőlem, ezért nem volt energiám jelentkezni. De azért ügyes vagyok, mert a kórházban jött és már alakulok.

    Nyugalom, csalánba nem üt a ménkű. Legfeljebb megeszi a csacsi.

    1. jajjjjjjjjjjjjjjj be jo Uram,hogy megszolalt a Fonokunk….:) Hat mit tudom en mit csinaltam nagy izgalmamban? Csak lattom,hogy nemlatom!:( Nagyon drukkos vagyok (lettem) es ha valakit megkedvelek,azert nagyon tudok panikolni ,drukkolni,busulni….most epp Mihaly,Berni,Janos,Rita es Marika jar az eszemben….nem tehetek rolla….kerem a hianyzok jelentkezzenek. Neked Mihaly szivbol orulok,gyogyulast kivanok es mihamarabb haza+ hozzank is!!!! Kerlek minden gondolatoddal es eroddel akard a gyogyulast !!!!Kivanok minden jot,lelkibeket,jo szivet,gyogyulast es bekesseget!!! Siess haza kozenk…itt a helyed es nem ott!!!!Puszika Neked es jo egeszseget kivanunk Mindnyajan.(koszonom hogy irtal)Szia!

    1. niiiiiiiiii megszolalt :))))) Hat epp a franya tudotol panikolok…nem voltam ilyen…de lehet a tudo,a kor a megszokas is kozrejatszik…Emlekszem tiszta buskomor lettem Ritaert amikor egy honapig eltunt…meg vele is almodtam …tehat se nappalom se ejjelem nem nyugott:)))….ez egy ilyen dolog…De amikor keszulok ki a hazbol akkor is panikolok fulladasig:( allitsd le magad Eva,mindenk ok…mondogatom,de pipepurc …en mondom en hallom es semmi sem valtozik…….marad a panik. ) szeretnem hogy ne igy legyen,de ez van 🙁 Nagyon megorvendtem,hogy eletjelt adtal ,kerlek szivem melyebol gyogyulj meg mar (konnyu mondani ,igaz?)akard a valtozast es legyen meg a Te akaratod!!!! Mindnyajan drukkolunk Neked,nem vagy egyedul….pihenj,tejazz,legy nyugis(ha tudsz) szedd a vitaminokat,ne farazd ki magad es kapkodd a gyogyokat….csak pozitivan gondolkozz,setalj,aludj nagyokat es a legfontosabb az ima…. mindent csak nyugiban es a valtozas orakon belul megindul. Tiszta bolond kezd lenni a gepem …nahat !!!:)))Mihaly koszonom,hogy megszolaltal es mindnyajan kivanunk jo gyogyulast neked!!!!Aldjon meg es gyogyitson meg az Ur…puszika es jo ejt kivanunk…almodj Angyalkakkal (ezt szoktam mondani a gyermekeknek is :)…Vigyazz magadra ..szioka!:)

  19. “Sem a ménkű ne üssön meg, se a csacsi ne egyen meg!”

     
    Az a mestertervem, hogy ha megesz a csacsi, akkor majd őbelé üt a mennykő és én megmenekülök.

    És ne válaszként írd a mondókát, ahogy a lap tetején el van magyarázva, mert az életben nem találja meg senki. 🙂

    1. És ne válaszként írd a mondókát,ahogy a lap tetején el van magyarázva, mert az életben nem találja meg senki.:)

      talán nem is baj, ha a mondókám nem ér igazán célba, annyi sületlenséget beszéltem már ! Örülök, hogy a humorod a régi és remélem, hogy azon a rehabilitáción jól haladsz majd a gyógyulással, mert hiányzik már az of a csoportból! Jó levegőt meg jobbulást kívánok!

  20. Lehet, hogy csak a régészek fogják megtalálni…
    Nem tudom még mindig, hogy a fekete pont jár, vagy kezdem kapisgálni….:)

  21. Nagyon jól csinálod, színes pontok özöne jár. A lényeg, hogy ne a VÁLASZ gombot nyomd, hanem az oldal alján hozzászólást írj.

    A neved így leírva egyébként olyan, mint egy római 3-as:

    IlI

    Szóval ne lepődj meg, ha elkezdenek Richárdnak szólítani.

  22. “Szóval ne lepődj meg, ha elkezdenek Richárdnak szólítani.”
    🙂
    Akkor változtathatok rajta! A kollégáim úgyis mindig Icának szólítottak! Ica is lehetek!
    Köszönöm a színes pontokat! Remélem, hogy jobban vagy, nagyon izgulunk miattad! A férjemmel az előbb volt egy szóváltásunk, amiben nagyon határozottan és meggyőzően ecsetelte, hogy miért szokjak le a dohányzásról! Igaza van! Neki mármint a férjemnek, Zolinak van egy ritmusszabályozó kütyüje már évek óta, ő akkor leszokott a dohányzásról, én akkor sajnos nem. Innen a COPD. Zoli is mat-fiz tanár, mi évfolyamtársakként házasodtunk össze 1974-ben Szegeden.
    Azért kapott ilyen kütyüt, mert nála túlságosan alacsonyan van az a bizonyos ingerküszöb, aminél a szíve felpörög. Már olyan is volt, hogy cseréltek neki ilyet. Mint jó fizika tanár, elkérte a szegediektől, és az iskolában a biológia szertárnak is kölcsön adta,mint szemléltető eszközt. De amikor nyugdíjasok lettünk, visszakérte. Most az unokáimnak lehet róla magyarázni, természetesen csak akkor, ha majd érdekli őket a fizika. Egyre kevesebb ilyen gyerek van, de néhanapján egy-egy akad!
    Ne haragudj, hogy megint ennyit szövegelek, de belőlem most ezt hozta ki a jelenkor. Zolinak is van emlékbe olyan EKG görbéje, ahol nincs hullám. Ez egy szívkatéterezés eredménye volt, ezért kapta a kütyüt. Azt kívánom neked, hogy szép, szabályos EKG hullámaid legyenek, aminek minden doki a csodájára jár!Igyekezz meggyógyulni minél hamarabb!
    Jó levegőt kívánok és a lehetőségekhez képest a legjobb közérzetet. Ili alas Ica

  23. Nemes Mihály
    Én is örülök annak, hogy olvashatlak személyesen! Sem a ménkű ne üssön meg, se a csacs ne egyen meg! Vigyázz magadra és igyekezz meggyógyulni, mert hiányzol az embereknek! Az egész COPD Típusú Találkozások csoport küldi folyamatosan a pozitív energiát! Én is innen merítek! Már Marika Kővárival és a Józyi Gyula Törökkel, sőt Anna Farkasnéval is “megismerkedtem”, azaz időnként privát leveleink is vannak, hogy ne teljen be a felület!
    Vigyázz magadra, jó levegőt meg minden jót!
    Szeretettel: Ili

  24. Mihály!

    “Az a mestertervem, hogy ha megesz a csacsi, akkor majd őbelé üt a mennykő és én megmenekülök.”

    Ezt kérlek gondold újra, mert ha megesz a csacsi, te a belsejébe kerülsz. Azaz, a mennykő a csomagolásodba vág bele, ami elképzelhető, hogy nem egészséges.
    Bár, ha a csacsi fémből van, akkor Faraday-kalitkaként viselkedhet és akkor megúszod, de akkor hogy tud megenni?
    Hát ebbe belegabalyodtam. 🙂

    Mihály, igyekezz meggyógyulni!

  25. “Ilike, most csak neked írok…..
    Kedves Éva!
    olyan jó, hogy elolvastad az irományaimat, mert most már végre Misi meg tudta értetni velem, hogyan kell ebbe a fórumba belépni. Én csináltam rosszul, mert nem jó helyre került elsőre a
    “folytatásos teleregényem”. Talán most már menni fog. Én csak amatőr vagyok, de próbálkozom….!
    Az idegeim kicsit felborzolódtak a z előző fejezetben leírtak miatt is meg a vírushelyzet miatt is. A felpörgött állapotomnak köszönhetően, meg mert az idősebbek már nem tudnak mindig aludni, sokszor felébredek hajnalban és olyankor jár az agyam, és mindenféle elméletek születnek benne. (Pl. hogy a lányom benne van a pácban”.) Lehet, hogy nem könnyű neki, de másoknak is nehéz az élete. Ő még most 40 éves, a férjem 69 , én pedig 68. Eddig is segítettük a gyerekeket és őt, ezután is fogjuk. Csak időnként kell egy kis feltöltődés vagy kikapcsolódás, mint a laptopoknak is. Egyébként meg évek óta járok a pszichiátriára Gyulára. (Kevert szorongásos depresszió)
    Tanárság, meg minden. Kaptam is időpontot, mert közvetlenül a kórházak bezárása előtt kellett volna oda is menni. Tehát kezelve van, vagy lesz a “dilim”. A férjem is jön, mert neki is van dilije, csak ő a lelassult állapotba került és mindig alszik. Nagyon nem vagyunk szinkronban.Azért sem reménytelen (talán) a lányom helyzete, mert a férje egy értelmes ember és a katonaságnál logisztikus. Csak megpróbál rendet tenni a családjában is, neki is a gyerekei az unokáim, nem a gólya hozta őket. És te hogy vagy? Ha van időd meg kedved, írjál nekem. Kővári Marikával meg Farkasné Annával már leveleztem.
    Misiért is aggódom, aggódik az egész COPD csoport.
    A nevemet Icára módosítottam. Üdvözlet, sok puszi meg jó levegő! Ölelés is!

  26. “Ezt kérlek gondold újra, mert ha megesz a csacsi, te a belsejébe kerülsz. Azaz, a mennykő a csomagolásodba vág bele, ami elképzelhető, hogy nem egészséges.”

     
    Jaj, lelkecském, te se nézel elég hollywoodi filmet. Az tudniillik úgy lesz, hogy jön a szamár és készül engem felfalni, közben sátáni kacajokat hallat, én próbálom elterelni a figyelmét meg a lelkére, a maradék jóérzésére hatni, érzelemdús hangon elszavalom neki a Csaláni kört, ettől meghatódik és már-már mintha kezdene elállni gonosz, elvetemült tervétől, ám hirtelen újra felébred benne a fenevad, már éppen harapásra tátja randa pofáját, a háttérben a fúvósok vésztjósló dallamot harsognak…

    Na, és ekkor jön a mennykő.

  27. Ilinek, aki jelenleg Ica művésznéven lép fel kis vándortruppunkban:

    Majd írd meg, milyen a pszichiátria, használ-e, hogy használ, meg minden. A színtársulat NAGYON sok tagja szkanderezik szorongásokkal.

  28. “Bár, ha a csacsi fémből van, akkor Faraday-kalitkaként viselkedhet”

     
    Trójai faló 2.0?

  29. A COPD csoport saját különbejáratú orvosa, Mucsi János arra kérte a betegeket, hogy minél többen töltsük ki ezt a kérdőívet.

    1. Szep napot kivanok mindenkinek 🙂 ……Nahat te Mihaly meg mindig bent vagy? Hogy letezik? Mikor engednek mar haza? Hogy erzed magad? Milyen kezeleseket kapsz? Kerlek valaszoly amint tudsz!(aha,majd ha egy heten 2 kedd lesz) …Olvasom Mucsi Janos doktor ur irasat…. elolvastam raklikkelve a zold *ezt*-re…hat gyermekek mindha totul lenne irva,semmit se ertettem 🙁 nahat ilyen meg nem volt a tortnelemben(vajon butulok ????……..:)))))) Kosz hogy feltetted Mihaly de sajna….annak viszont orvendek,hogy segiteni akartal nekunk…ami szerintem azt jelentheti,hogy aranylag jol vagy…..Aldjon meg es gyogyitson meg az Ur az osszes Angyalaval…. Kebzeljetek hogy jartam ma…nahat ilyent:((( !!! Betelefonalok a Tudoklinire programaltatasert…nem dolgoznak se Rontgen se Szpirometria se dr. nincs!!!!!…….irok a Haziorvosomnak hogy mi a hejzet es programaljon be magahoz mert nekem mindjart nincs gyogyom…kell a recept…hat azota is hallgat a gyava roman fata(lany):(((( na eldontottem ha nem ir receptet kicserelem mas orvosal….hm:(((( Ica (Ilike) szerintem tul sok az idod vagy tul erzekeny vagy es minden aprosagot mellre szivsz!!!!! Hadd ,mindenki megoldja a bajat…..te orvendj: 1) jol van a csalad 2) egybe van a csalad 3) minden kialakul !!!4) orvendj hogy nem vagy egyedul,hanem szepszammal vagytok 5) aranylag mindenki egeszseges es jol van ,bogozza az eletet 6) az elet szepen fojdogal a medreben 7)segitokesz emberek ,rokonok,unokak,csaladtagok vesznek korbe,tehat nem tengeted a napjaid maganyosan(mint peldaul en)van kire szamits a bajban…nem semmi!!!…..stb. Tehat mindig keresd a pozitivat,mert ott bujkal csak eszre kell venni es orvendeni neki aztan adj hallat es foglald imaban ……Ilike koszonom,hogy irtal,vigyazz magadra es ha beszelsz Marikaval iranyitsd ide hozzank,mert nagyon hianyoljuk!!!!!! Koszi elore is.Puszika nektek.. Bohoka lany,Rita kerlek jelentkezz ,ne idegesits annyit !Minek kell olyan hosszu idore eltunni?! Tudod jol hogy hianyzol Nekunk nagyon…puszika a cicaknak is…Varunk!!!!Gyerekek akkora nagy a piros lakkos kormom ,hogy alig tudok irni :))))))) Be is fejezem,puszilok mindenkit,gyogyulast es a hianyzok bujjanak elo…Mihaly gyogyulast es menj mar haza az agyacskadba!!!! puszika legyetek jok es jol……jajjjjjjjjj Ghepard hol leledzel ,irj mar valamit…tudd meg sokkal jobb ha dolgozol!!!! gondolom te is igy erzed….kerlek adj eletjelt magadrol!!!! puszika…………

  30. “A színtársulat NAGYON sok tagja szkanderezik szorongásokkal.”
    Most már színtársulat és nem osztály? Nekem az “iskolás” koromból vannak (voltak) szorongásaim, mert ott kellett bizonyítani, hogy ki milyen jó tanár, ki miért nem az, milyenek az érettségi eredmények…stb. Pedig akkor még nem is volt ez a mostani “tanár I.,tanár II. portfólió” stb. De minősítő igazgatók, szülők, gyerekek akkor is voltak. Én meg mindenkinek meg akartam felelni és nem ment. A pszichológus, ill. pszichiáter téma még akkor kezdődött el. Azóta járok ugyanahhoz a dokihoz, aki tulajdonképpen a barátomnak is tekinthető, mert ha megyek hozzá, elég csak folytatni a történetet. Ez elég hosszú. De azt hiszem,hogy a szorongás az iskola miatt már 8 évvel ezelőtt, a nyugdíj kezdetekor megszűnt. Most úgy érzem, hogy a ló másik oldalára vagyok átesve és olyan “megmondós” lettem! (kétpólusú vagy bipoláris és enyhén mániás.) És jött a koronavírus meg a sok unoka! Egyébként szerintem a pszichológus illetve a pszichiáter nem olyan sokat tud tenni, felírja a gyógyszert, kedvesen elbeszélget velem egy kicsit és ennyi.Nem is várok tőle csodát, de mostanában nem tudok rendesen aludni, és az alvás a gyógyi nélkül már nem megy, ezt most 3 havonként kell kérni. Áprilisban telt le a 3 hónap.
    Ne haragudj, hogy ennyit dumálok! Szegény Zolinak, a férjemnek is az idegeire megyek. Neki is van papírja a pszichiátriáról meg gyógyszere is, csak ő meg a halogatós-alvós fajta. Most nagyon ellentétes fázisban vagyunk.
    Majd folytatom,ha érdekel valakit a téma. Szerintem ez a “kiöntöm a lelkem” többet ér a pszichiáternél és az is, ha olyan embereket ismerek meg, akik nem adják felolyan könnyen, hanem megpróbálnak az adott helyzetben megoldást keresni. Ezért szerettem meg ezt a csoportot is, mert itt mindig van, aki empátiával fordul a többiek felé!Te az élen jársz ebben, kedves Mihály!

  31. “Most már színtársulat és nem osztály?”

     
    Osztályunk a félév végén színielőadásokat is szokott tartani.

    “Ne haragudj, hogy ennyit dumálok… Majd folytatom,ha érdekel valakit a téma. “

     
    Minket érdekel. Ezekből a részletesen leírt történetekből rengeteg ötletet meg tanulságot legóztunk már össze.

    “Te az élen jársz ebben, kedves Mihály!”

     
    Csak meg ne vágjam a talpamat.

  32. “CSak meg ne vágjam a talpamat.”

    Ma hajnalban “logisztikázni” kezdtem azon, hogy fel lehet-e készülni szeptemberig egy rezidensi felvételi vizsgára, ha valakinek 6 gyereke van és egy orvosi diplomája 14 évvel ezelőtti keltezéssel.
    Ugyan Judit lányom határozottan arra kért, hogy ne avatkozzak bele az életébe, de ez nekem nem nagyon sikerül, mert az ő sorsán gondolkozom most is.
    Az világos, hogy helyette nem tudom megcsinálni és az is, hogy újból egyetemre járatni sem fogom tudni sem őt, sem a 6 gyereket, de segíteni akarok!
    Kérdéseim:
    a.) Fel lehet-e tölteni egy személyesen használható laptopra azt a tananyagot, amit ezen a vizsgán kérdeznek?
    (Talán egy ilyen laptop finanszírozása még kitelik tőlünk, de az a “gályázás”, amit a vírus alatt csináltunk, hosszú távon nem menne.)
    A “logisztika”, a családi munkamegosztás megszervezése és a gyerekek jó modorra nevelése az apjuk feladata lenne, ugyanis logisztika a foglalkozása a honvédségnél és van még egy közlekedés mérnöki diplomája is. Ha jól tudom, volt óraadó a BMN-en is, csak nem tudom, hogy mikor és mit adott elő.
    Jelenleg egy újabb lízinggel romos házat vett Rákosligeten és teljes erőbedobással újítja fel (saját fizikai munkáját nem kímélve), hogy a nagy család elférjen, mert a régebbit már kinőtték. Neki ez a “levezetés”. Szerintem ő is és a gyerekek közül is némelyik hiperaktív, de elég okosak.Judit azért van kiakadva, mert a családra így nem marad idő és pénz sem.
    A vejem “János vitéz” szerint meg Judit nem úgy áll hozzá a dolgokhoz, ahogyan kellene.Ez egy “ördögi kör”!
    Nehéz ügy, de pénzünk nekünk sincs annyi, amennyi ott kellene.
    Judit reménytelennek látja a helyzetét, én nem, de lehet, hogy csak azért, mert “mániás” szakaszban vagyok.
    Szerintem “az idő is pénz, azzal is gazdálkodni kell és amennyit lehet, tanulásra felhasználni, nem pedig gyerekkiszolgálásra.
    “János vitéz” elég jól be tudja őket vonni a munkába, kiosztja a feladatokat és ő is csinálja, ez a szakmája.
    Talán ha együtt tudnának működni, még kereset is lehetne abból a diplomából , mert az egészségügy romokban van és aki ott akar dolgozni, még “válogathat is a kendermagban”, ha akar.
    Mondtam Juditnak tegnap, hogy megyünk a pszichiáter-pszichológushoz, akkor osztotta ki a fejemet, hogy én ne avatkozzak az ő életébe bele és ne tárgyaljam ki az ő dolgait. Egyébként a pszichiáter Jusitot kb. 16-18 éve ismeri, és csak néhány szóban érdeklődik az udvariasság kedvéért. A recept felírásán kívül nem túl sok ideje van a pácienseire. És ez nem is az ő hibája.
    Megint írtam egy kis olvasnivalót.
    “Folytatásos teleregény”

  33. Magamról röviden: Rehabra jöttem be, pár nappal később megérkezett az infarktus utóhatásaként egy ritmuszavar, most ennek a kiegyengetése folyik. Javulok, már pár percet tudok sétálni, sokat ülni.

    Olvassatok sok Szuszogóblogot, szebb lesz tőle az arcbőrötök!

  34. “Csak meg ne vágjam a talpam.”
    Néhány kiegészítés az ötleteimhez: (logisztika)
    a.) Az idő is pénz, amit ma megtehetsz…
    b.) Egy kis laptopot elvileg akármikor elő lehet venni rövidebb időkre is, nem kell könyvtár
    c.) Futás vagy főzés közben is lehet gondolkodni
    d.) Az” én időm “(2-3 óra naponta) és az “én laptopom” nem a gyereké, játsszon addig mással !
    e.) Ha meg sem próbálom, biztosan nem fog sikerülni.
    f.) Ha nem tudok mindent 100 %-ra, még el lehet menni a vizsgára, legfeljebb nem sikerül, és a világ akkor sem fog összedőlni .(szerintem)
    Sajnos ezeket neki most nem lehet elmondani, mert el van foglalva az önsajnálattal, pedig fiatal, egészséges és a gyerekei is egészségesek szerencsére!
    Köszönöm a “Meghallgatást”! Ennyi időt nem fog rám szánni a pszichológus, de legalább átgondoltam, mit fogok neki elmondani, ha erről is érdeklődik!
    Szép napot, meg minden jót! A laptopról jutottál eszembe, meg a pszichoterápiáról is.
    Vigyázz magadra és pihenj! Küldjük a pozitív energiákat
    (De én úgy tudom, hogy az energia nem vész el, nem is keletkezik, csak energia átalakulásokról hallottam. Jó lenne feltalálni a perpeetum mobile-t) Ja és még az anyai osztódásos szaporodás vagy klónozás is jól jönne ! Meg az “örök élet és az ingyen sör! 🙂

  35. Ébredéskor eszembe jutott valami, nem bírom megállni, hogy meg ne osszam itt is.

    Az ablakommal szemben áll Semmelweis Ignác szobra. Ha ma élne, akkor a Facebook-on az terjedne, hogy hülyeség a kézmosás és ő csak a szappanmaffia embere.

    1. A teljes orvostársadalom támadta Semmelweist, mivel nagy vehemenciával hirdette, hogy a doktorok okozzák betegeik halálát, az általa alkalmazott és terjesztett módszert, a kórokozók terjedését megakadályozó klórmeszes kézmosást tették nevetség tárgyává.
      Magyarán a Facebook csak meggyorsítja a hülyeség terjedését

  36. “Küldjük a pozitív energiákat”

     
    Kösz szépen – akkor ettől lehet, hogy a nővérkék szerint halványan foszforeszkálok a sötétben.

  37. Eva,
    rendben vagyok, minden OK nálam. Hétfőn már megyek melóba, bevallom nincs is semmi kedvem, már megszoktam ezt a rendszert, amit otthon alakítottam ki és a munkahelyi melót is elvégeztem. Most megint ez felborul, ami nem tetszik, de már mennem kell, ha nem akarom elveszteni azt az állást.

    1. udv mindenkinek…Koszi,hogy megszolaltal Ghepard….en azert mondtam …irtam,hogy jobb volt amig dolgoztal ,mert serenyebben es tobbet oktattal minket+ hosszabbakat irtal. No es a sok jo tapasztalat,tanacs is ritkult….orvendek,hogy irtal es ne busuly az otthoni megszokott dolgok megvarnak nyugdijas korodban is……kivanok neked minden jot es stabil,kellemes melot…legy jo es jol……Mihaly neked is valahol nagyon orvendek mert most tobbet kommunikalsz velunk…kivanok sikeres gyogyulast es mihamarabbi hazaterest a kis csaladodhoz…gyogyulj meg nagyon surgosen.Remelem minden ok veled es a kezeles is sikeres…puszika….Maholnap junius honapot irunk es Berni,Janos,Marika sehol sincs marciustol 🙁 nagyon szomoru vagyok es merem remelni hogy mindenki jol van!!!!!!!! De akkor miert nem irnak????:( Ilike csodalom a *nemmindennapi *stilusodat….latszik,hogy tanult ember vagy,,,bizony roppant szeretem,,,,Rita kerlek jelentkezz,nagyon hianyzik a lezser stilusod!!!!! Udv mindenkinek legyetek jol es jok…puszika…

  38. ” halványan foszforeszkálok a sötétben”
    Tetszik nekem, hogy ilyen tömören tudod megragadni a lényeget!
    Régen ez a matek oktatásra is érvényes volt, de a mostani érettségikben az van, hogy “neveljünk az életre” és értsük meg a hosszú és bonyolult szövegeket is. Szegény diákoknak sem mindig sikerül! Az utolsó feladatokba bele is buknak. Bizonyítani valamit meg nem is kell, inkább csak alkalmazni, ha nem emelt a szint.
    Pedig a lényeglátás fontos! Bele is avatkoztam a lányom életébe!
    ui: A gyerekemnek meg az unokáimnak utaltam 20 000ft-ot gyereknapra . Nem utasította vissza, hanem szépen megköszönte! 🙂

  39. Zsuzsa írja itt fentebb:

    “A teljes orvostársadalom támadta Semmelweist… magyarán a Facebook csak meggyorsítja a hülyeség terjedését”

     
    Így igaz, illetve másként mondanám. A vaskalaposság valószínűleg megmaradt, de a hozzá nem értők kaptak egy óriási eszközt a fészbúk képében, amellyel bennfentes szakértő látszatát tudják kelteni. Régen, ha az egyszámjegyű IQ-jú viceházmester elmondta az elméleteit a világról, az nem terjedt túl az asztaltársaságán, ma meg másnap már a sajtóban foglalkoznak vele egy másik földrészen.

    Amúgy a vaskalaposság szerintem visszaszorulhatott. Régen csak az idős professzorok operálhattak és jelenhettek meg szakértőként a külvilág felé – a Városmajor nemzetközi hírű intézmény és a dokik között egy ősz tincset se láttam.

    És nem is kopaszok.

  40. “…..a Facebook meggyorsítja a hülyeség terjedését”
    Lehet, de a hülyeség terjedt eddig is, és volt minden technikai találmánynak pozitív eredménye is. A gyorsaság pedig relatív dolog.Igaz, hogy az elektromágneses hullámoknál gyorsabban terjedő dolgot eddig még nem találtak a tudósok.(fény) Ezt a sebességet a ma embere már fel tudja használni információk közlésére. Az információ hitelessége pedig attól függ, ki terjeszti,Nem lehet a technika alkalmazása csak az okosok kiváltsága. Ki kell szűrni, mi a hasznos és mi a káros ezekből.Annak idején minden új találmány veszélyesnek tűnt amíg a helyére nem került. Egymástól távol élő emberek cserélhetnek így véleményt. ez a pozitív együttműködéseket iseredményezhet.

  41. Csak szólok, hogy Éva írt nagyon kedvesen, megtalálható föntebb valahol. Azért föntebb, mert válaszként írta és nem hozzászólásként – javaslom, hogy HOZZÁSZÓLÁSKÉNT írjatok mindig és ne válaszként.

  42. Eva,
    hát valahogy már lassan felhagyok a fórumozással, az indexre már nem is tudom, hogy mikor írtam. Ide is már ritkán, már nem annyira vonz, mint régen. Ami azt illeti, már 6 éve nyugdíjas vagyok, csak melóba is járok még.

  43. ” Üdv mindenkinek legyetek jól és jól…..puszika”
    Nagyon kedves vagy Éva, hogy a stílusomat dicséred. Valamikor fiatalon én az irodalmat is megszerettem, sokat olvastam, nem mindennapi fazon volt a gimis magyar tanárom sem, igazi nagy egyéniség volt. Sok verset is meg kellett tanulni kívülről, azokból is maradtak emlékeim. Olvasni most is szeretek, de ebben a felpörgött állapotban nem mindig van időm és türelmem hozzá. A férjem, Zoli is sokat olvas.Nem is könnyen tudunk megszabadulni a rengeteg papírtól, jegyzettől….stb.
    Én akkor kezdtem el az internet és a laptop meg a facebook használatát igazán, amikor 2013-ban a 83 éves édesanyám (Mosonmagyaróváron) elcsúszott és combnyak törése lett. Akkor már egy éve nyugdíjas voltam Békéscsabán. Mivel nincs testvérem, és egyébként is….természetes volt, hogy én ápolom őt. Sajnos egy műtéti hiba miatt rosszul forrt össze nála az eltört csont és hiába épűlt fel a törés után, mozgássérült lett és otthoni ápolásra szorult egészen a 2015-ben bekövetkezett haláláig. Anyukám nagyot hallott, szeretett rádiózni meg TV-t nézni is, én meg akkorra már tudtam használni az internetet, mert tanárként már elektromos naplót használtunk és letettem az ECDL vizsgát. (Akkor egy asztali gép járt ezért) “Széchenyi terv”. Ott Mosonmagyaróváron én egy laptopot használtam az információk beszerzésére és a békéscsabai ismerősök meg a volt tanítványokkal való kapcsolat tartására is. A volt tanítványok már nagyon sokan vannak, de ma is innen szedem róluk a híreket. Nem is szoktam sem TV-t nézni, sem rádiózni, inkább olvasok , unokázok meg internetezek. Így találtam rá a COPD típusú találkozások csoportra, Nemes Misire, a Szuszogóra és rád is, Éva. Örülök ennek a kapcsolatnak, csak a gépelés nem az erősségem, de fejlődök! 🙂
    Mivel itt sok igazán rendes, jószívű és kedves embereket találtam, akik foglalkoznak a mások bajával is, megtetszett és itt ragadtam. Már rengeteget írok, egy kicsit bánt is, hogy velem van tele az egész főrum az utóbbi időben! Majd te is írj magadról! Sok puszi és ölelés mindenkinek, aki olvassa a folytatásos kisregényemet!
    Kővári Marika is a COPD típusú találkozások alkalmával lett az ismerősöm. Majd írok neki privátban, hogy itt is szólaljon meg. Szerintem is nagyon elhallgatott!
    Mindenkinek minden józ, jó levegőt és nagyon jó közérzetet kívánok!
    Pihenjetek sokat és vigyázzatok magatokra!

  44. Hiba na…. a mi Fonokunk ennivalo:))))Koszonom,hogy figyelmeztettel Mihaly,tenyleg nem mindenki olvasgat visszafele is (en igen:))))))))) ) Azt kell mondjam,hogy ejisze butulok :)))) mind hujesegeket muvelek mostanaban !!!!!! …komoly :)) Onkritika mindig hasznos…lehet tanulni belolle:) Mihaly mit mondanak az allapotodrol? Mikor engednek mar haza? Ugy drukolok mindha ferjem lennel:)….de en ilyen drukkos-aggodo fajta vagyok!(peldaul a sogornom bekerult ezelott sok evvel a klinire…en meg minden nap ott voltam es meg a vc-re is kikisertem…:))) Mindenki csodalkozott azt hittek testverek vagyunk!!!!Latjatok : Ettol szep az elet hogy nem vagyunk egyformak _ szoktam mondogatni…akkor ugyanis tul monoton (unalmas lenne)….Puszika Mindenkinek,szep napot es irjatok serenyebben….Mihalynak millio es surgos gyogyulast kivanok…….

  45. “Mihálynak millió és sürgős gyógyulást kívánok”
    Kedves Éva!
    Rám nem lehet panasz, én nem fogom vissza az írást! Mihálynak mindannyian mielőbbi gyógyulást kívánunk!
    Az előbb írtam Kővári Marikának privát üzenetet. Azt írta vissza, hogy most az ő férje is kórházban van, idegesen telnek a napjai. Majd írni fog. Ennél többet én sem tudok.
    Mindenkinek jobbulást, jó pihenést a hétvégén és sok (virtuális) puszit meg jó levegőt kívánok!

  46. A HAM posztba belekerült pár új dolog “Sem a táv, sem a tempó, sem a nehézség – más a cél” és “Miért utáljuk a szüneteket?” címek alatt.

    Mars olvasni.

  47. Koszonom Ilike,hogy irtal….Kerlek add at Marikanak az udvozletemet es azt is,hogy lepjen be es irjon neha (nagyon hianyoljuk) es a ferjenek jo gyogyulast kivanunk!!!! Azert megsincs teljesen egyedul mert az ut tulso oldalan is vannak rokonai(mindha ezt irta volna reges reg…talan a leanya es unokaja ,ha jol emlekszem) Drukkolok Neki es varom ,a jelentkezeset!!! Kerlek Rita,szolaj meg te is,nem tudom elkebzelni mi lehet a hallgatasod mogott.( a cicak remelem jol vannak es megvannak?) Remelem jol vagy Te is es minden ok!? Mihaly adja az Ur,hogy a napokban legyel otthon es teljesen meggyogyulva,drukkolok nagyon neked es minden jot kivanok,sok-sok egeszseget!!!!Zsuzsa orvendek neked is ,hogy neha beszolsz…kerlek valami infot irj a kutyusrol is,remelem elmult a szerelmi idoszak Ebikenel?:)Legyetek jok es jol mindnyajan….Ghepard jo munkat kivanok hetfore es remelem lesz idod sokat es hosszut irni,nagyon hianyzik a tanacsod es a szenzacios tapasztalataid is!!!! Kerlek Berni es Janos jelentkezzetek el sem tudom kebzelni mi tortenhetett ?:( de remenykedem…..Mindenkit szeretettel varunk es a legjobbakat kivanjuk,hiszen Mi mar *egy csalad vagyunk* Magamrol: eleg jol vagyok,de sose gondoltam volna,hogy az utolso fazis ilyen rossz es kegyetlenul nehez(meg nem tudom,hogy bekerultem -e mert ez a franya Korona nagy feket muvelt,es nem dolgoznak a klinin) de ugy erzem,mert: nagyon faradok,nagyon fulladok,nagyon panikos lettem,nagyon felejtek,nagyon dog lettem,rengeteget eszem es megis fogyok stb.Viszont aminek orvendek :jol es pihenteto az alvasom kialszom ejjel a 10 orat is egyhuzamban es egyeduli hely ahol jol erzem magam es a regi Eva vagyok az a Termeszet!:) Egy heten egyszer kimereszkedek oda es megrakodva terek haza (mint Kecskemamam a meseben) mar szedtem csihanyt+martilapit+bodzat+rengeteg tejafuvet+sok borostyant+ bekaviragot(meznek es a lapijat tejanak…mert dagadnak a labaim !) Tenyleg labdagadas…azt olvastam,hogy a COPD-s betegnek szokott dagadni a laba…kerlek jelezzetek ha ez igy van nallatok is?! Ilike orvendek,hogy bejottel a csaladba es mindig erdeklodessel olvaslak…csodalom a stilusodat…kivanom neked hogy legy jol es nyugodj meg…tudod vedd ugy *ahogy esik ugy suppan* ne vedd nagyon szivre a dolgokat hidd el nem erdemes!!!! Ird meg miota erzed ezt a horror betegseget? En 2015-ben mentem dr.hoz eloszor (es akkor voltam a II fazisban,de 2013 ba mar ereztem,hogy valami nem stimmel,mivel Asztmam is van reg,azt hittem az vacilal……..a tavaly meg a III fazisba voltam de a tavaly osztol mar nagyon nehez az eletem:( Remelem kapok oxigent (na nem azert mert allitolag meghosszabitja az eletet)hanem hogy ne fulladozzak annyit (az iden peldaul a kert szepitesere embert kellett fogadjak es megfizessem …eddig en csinaltam ,de mar nem megy !) Ilike puszillak es kosz,hogy letezel,kivanom a legjobbakat….Puszika Mindenkinek legyetek jok es jol!!!! Hianyzok irjatok!!!!

  48. Eva írta
    “Ghepard jo munkat kivanok hetfore es remelem lesz idod sokat es hosszut irni,nagyon hianyzik a tanacsod es a szenzacios tapasztalataid is!!!! ”

    Mondjuk idő az lenne, de nincs egyenlőre semmi ujdonság, végzem a melóm (a munkahelyen és otthon is), közben meg már olyan tudatalattian tartom a szintet a légzésben, erőben, gyorsaságban, rugalmasságban. Mint már sokszor írtam, azt próbálom elérni, hogy a múló évekkel ne csökkenjenek az egyes mutatóim (vagy csak nagyon kis mértékben) – eddig úgy vagyok, hogy cseppet se csökkennek az egyes mutatók (lassan, nagyon lassan még mindig növekszenek) – ezt tartani nem olyan egyszerű, nagyon nem mindegy, hogy mit, mikor, mennyit, hogyan csinál az ember. Minden számít a maga részével.

    Vigyázzatok magatokra, ne azon szomorkodjatok, hogy most ez meg ez tör rám, ilyen meg ilyen csapás ér – hanem azon inkább, hogy hogyan érezhetnéd magad jobban. A rosszat úgy is fel lehet fogni, mint egy segítőtársat a kifelé vezető úton. Tehát nem valami ellen, hanem inkább valamiért kellene harcolni.

  49. Misi a legjobbakat a továbbiakhoz, legyen elég belső erőd, nyugalmad és békéd, hogy a tested ki tudjon kecmeregni a helyzetből.

    Én csak írok ezt azt, Te meg más olvashatja, tehát valami ismeretet szerezhet – de tanulni és tudni valamit – na azt magadtól kell elvárnod, meg szerintem mindenkinek. Tőlem vagy mástól nem sokat tanul a tested (ha hallod, vagy olvasod – egyszer vagy akár 100-szor). A test, hogy tudjon és érezzen valamit, na annak éreznie, tapasztalnia kell ezt azt. Abból kell összerakni, hogy hogyan tovább, merre stb.

    80 nap után bejöttem a melóba, mintha egy idegen helyre mentem volna, meg kell szoknom. Otthon nem próbálkoztam, de itt 80 nap után megnéztem, a reakcióidőmet. Nagyszerű az eredmény, 5 kisérlet, így festett: 171, 176, 181, 172, 192. Tehát mind az 5 bőven 200 ezred másodperc alatt. Van egy 2011-es szakdolgozatom erről (csehül), nekem is olyan egerem van, még a régi. Na abban csak egyetlen ember (mind az 50 ember 24 év körüli tesztalany volt) ment egyszer 200 alá – 191 ms. 5 mérés átlagát vették, ha kiugrott egyszer, akkor ismétlés az egész teszt – nagyon gyors számgép játekosok voltak. A legtöbb ember (22 az 50-ből) 220 és 239 között volt. Tehát az én eredményeim nem is olyan rosszak 68 éves fejjel, tudva azt, hogy idővel ez a paraméterünk növekszik, tehát lassulunk.

    A titok abban van, hogy fel tudom gyorsítani a szemeimet, az agyamat, meg az ingerületátvitelt is. Szinte érzem, hogy remeg az agyam, a szemeim is – de közben a világ legnyugodtabb embere szemével és agyával nézem, hogy kialudjanak a lámpák és reagáljak. S ezt össze tudom rakni a tüdővel is, torokkal is, próbálom mindennel.

  50. A pánikról szóló részt kiraktam egy külön posztba, mert a HAM posztban túlságosan el volt dugva.

    Amúgy a tavaly nyári tervemet nem adtam fel, miszerint találkozhatnánk személyesen és mutatnék pár trükköt a hátfájós-fulladásos kombóitok elmulasztására.

  51. Bravoooooooo :))) Na igy na Fiuk!!!! 🙂 Roppant hianyoztal Ghepard!!!!! Orvendek nagyon Neked :)))hurrrrraaaaa!!! Mihaly te meg mindig bent vagy…???? Vagy hazaengedtek? Hogy vagy? Remelem szepen viselkedik a Szived!!!???? Irj bovebben magadrol legyszi…..Puszika nektek es kosz hogy leteztek!!! Bizony!!!!! Szep napot kivanok mindenkinek…puszika.

  52. Éva kérdésére: 11-én átvisznek a Városmajorba, mert a ritmuszavarommal produkált EKG-imat nem tudják megfejteni a szakértők, ott csinálnak majd katéteres mérést a szív elektromos állapotáról. Amúgy minden nap jobban vagyok, erősödöm.

    És köszönöm az érdeklődést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.