A MI KIS FÓRUMUNK

Ezentúl csak itt lehet majd hozzászólni – egyrészt így egy helyre gyűlik az összes megjegyzés, másrészt a többi oldal betöltődését sem fogják ezek lassítani.

Tessék, csak tessék, itt lehet csevegni! Kíváncsiak vagyunk egymás történeteire, ötleteire, sikereire, gondjaira; én speciel nagyon-nagyon sokat tanultam az eddigi hozzászólásokból.

A hozzászóláshoz nem kell sehová sem belépni, csatlakozni; meg kell adni egy álnevet, ez kötelező, meg lehet adni email címet is, ez nem kötelező.

Javaslom, hogy aki válaszol egy mondatra, az tegye oda az illető mondatot idézőjelben az irománya elejére, mert a WordPress nem túl ügyesen mutatja, hogy mi mire válasz (vagy én nem túl ügyesen állítottam be valamit). És ugyanezen ok miatt a választ is érdemes új hozzászólásként megtenni, nem a “Válasz” gombot megnyomni. Ha ott van az elején a mondat, amire reagálunk, akkor jól érthető lesz az egész.

Kőváriné Marika kinevezett engem osztályfőnöknek s ezen minőségemben kötelességemnek tartottam, hogy nevet is adjak az osztályomnak. Ez itt kérem az

El Nem Fekvő Osztály

 
Tudom, Erich Kästner tanár úrnak volt egy még jobb ötlete, de tüdőbetegként azt azért túlzásnak tartanám.

A FALIÚJSÁG itt található

3 217 thoughts on “A MI KIS FÓRUMUNK”

  1. Ide másolom kovi írását, amit válaszként írt Évának, ezért aztán elbújt az előzményekben:

    Szia, nőknél a lépéshossz átlagosan 65-70 cm. Függ a magasságtól, életkortól is. 200 lépés kb. 140 méter. 6 perc alatt az annyira nem jó. Szerintem próbáld meg újra, lehet, hogy lesz az több is.

  2. válasz Nemes Mihály 2020-02-22 – 8:58 DE.

    ““Muszáj leadnom legalább ezeket a frissen felszedett kilókat.”

    Az Úr meghallgatá fohászodat és külde néked fogyasztó testedzést:” ……

    ez meg a többi is frappáns megfogalmazás. No meg a sok meg a sokszori kajálás se igen kilóleadó művelet. Az embert az ág is húzza, még a bogyóktól is többnyire súlyt vesz fel az ember, pláne ha sokat szed és mindegyiket valamivel le is hömpölyögteti valami folyadékkal…..

  3. válasz Eva 2020-02-29 – 4:14 DU.
    “Tehat megallapitottam,hogy az *oxigen* csodara kepes….”

    sokak, nagyon sokak ezt nem veszik figyelembe – nem elég, hogy sok a légszennyezettség, ráadásul még cigiznek is – ezek is csodákra képesek, csak az nem tetszik már annyira…

    “Nagyon fulladok es felejtek (lehet nem kap oxigent az agy….vagy venulok?:))) ”

    mindkettő egyszerre. Nekem az agytevékenységem is egész szépen feljavult, olyan dolgokra emlékszem vissza, amiket már rég elfelejettem. Sokszor rengeteg dolgot elfelejtettem, például a feleségem mondta, hogy menjek a pincébe ezért meg ezért – mire leértem néha megesett – az úristenért se tudtam felidézni, hogy mit is kell felvinni. Ráadásul nagyon gyors is lett (s nemcsak az agy), amit szépen látok a mért reakcióidőkben is.

    “Tudtad azt hogy ok emelik a vibraciot es a dorombolasuk gyogyit…igy vannak bekodolva.”

    Igen, hogy a macskák aranyosak ebből a szempontból is. Igyekszem én magam is, hogy tudjak ezt azt – egyebek közt azt is, amit a macskák.

    “Alig varom,hogy muljon el marcius 8-ugyanis akkor varhato a felmelegedes…nagyon meguntam a hazba ulest+legyengultem mert nem nagyon mozogtam ”

    jobb valamivel a meleg, de mondjuk az idén szinte nem is volt tél, legalábbis én nem éreztem. Én nem gyengültem le, mert minden nap kint voltam legalább 2 órát, s plus még a gerelyt se hagyhattam ki.

    “Ghepard nagyon pozitiv vagy es aktiv! Neked sose megy fel a cukrod? ”

    hát ez sokkal jobb kombináció, mint a negatív és passzív. Azt nem tudom hogy mennyivel, de biztos ingadozik mint mindenkinél a nap folyamán, meg amúgy minden ingadozik a testben a nap folyamán.

    “Mit fogsz csinalni ha nyugdijas leszel? ….hat :hazimunka,gerely,termeszet,seta,internet, stb:))) ”

    hát már 6 éve nyugdíjas vagyok, de még mindig melózom és az idénre is megadták a 100%-os szerződést. Mondjuk én simán elmelóznék még 50 évet is, persze már holnap fel is fordulhatok, az ember sose tudja. Egyébként azt hiszem nagyon jó erőben vagyok, a februári teljesítményemre még rá is tettem egy kis lápattal és majdnem elértem az 50 métert – februárban(!!), 30 centi hiányzott csak. Ha már nem fognak engedni melózni (nem rajtam múlik), akkor azt hiszem, hogy talán majd elkezdek újból halászni járni is, meg ott a kert (amit jobban is lehet művelni, mint most teszem), a gerely se maradhat majd ki stb – ja és továbbra is azon leszek, hogy jobb működésre bírjam a testemet minden téren….

    Nagyon kivancsifancsi napom van ma,igy ebredtem :)))) Kovi jelentkezz legyszi es a tobbiek is serenykedjenek mert jon a tavasz:) Udv mindenkinek es pusz+legyetek jok es jol!!!!!
    VÁLASZ

  4. Sziasztok, egy beugrás: nincs semmi új, mert a hétfői vizitem elmaradt. Néha az orvosok is lebetegednek.
    Annyiból alakult ez szerencsésnek mondhatóan, hogy úgysem tudtam volna azt a kardio leletet vinni, amit vártak, és amivel a továbbiakat alakítottuk volna. Majd 23-án.
    A napok hol ilyenek, hol olyanok. A szélre még a lakásban is allergiás vagyok. Kint fúj, én meg bent nem kapok levegőt. Tegnap viszonylag tűrhető napom volt, még a mai is annak mondható, de előtte…minden lélegzetet nekifutásból kellett vennem..hát, úgy kicsinált, elfáradtam, hogy azt mondtam, ha megfulladok se küzdök vele. Átvészeltem.
    tegnap 8 ezer fölötti volt a séta, ma is több lesz 6 ezernél.
    Az ízületeim irgalmatlanul fájnak. És mindegy, hogy süt a nap, vagy esik az eső.
    Most a gyaloglás közben beiktatott egyebek (hajolgatás, egyéb terhelőbb mozgás) nehezebben megy. Teli is van a tökkencsem.
    Azért csinálom…
    Ölelés 🙂

    1. Most vacsiztam es gondoltam belepek szetnezni….Puszika Nektek……jol elvagyok csuszva az idoben …reggel fekszem es delutan kelek….bele kell harapni olyan joizueket alszom:) Rita csodallak nagyon,komolyan…en dec,jan,febr.ki se tettem a labam….bujkaltam a hideg elol….aztan most bujkalok a Koronavirus elol…..ugy megszoktam a bentulles es a semmittevest,hogy nem is kivankozok kimenni…..egesz nap jatszom,vagy keresgelek a netten…csak neha ulok fel a szobabicajra es neha lepegetek 1000-3000 lepest a hazba.Nagyon sunyi-ez a horror copd…magasrol tesz ra,hogy en epp javulni szeretnek….o csak megy a maga utjan….Uram,hogy utalom ezt a betegseget!!!Voltam en rakos is de meggyogyultam egy sikeres mutet utan!….De ez kritikan aluli,azert sunyi-horror a neve….Allhatok a fejemre ennek annyi!!! Janos,Berni,Kovi,es a tobbiek,mi van veletek…jelentkezzetek szepen,hianyoztok nagyon…..persze a lanyok is. Vajon Krisztikem ,hogy van? sokat gondolok ra,nem semmi ferj,gyerekek,hazimunka,es a kuzdelem a horror fakszniival:( Szoval Rita,ugyes vagy a lepeseiddel+neked is csalad es meg ott az idos-beteg anyukad+ a cicacsalad,no meg a horror raadasnak.Tenyleg ezt fizikailag alig lehet megoldani.Vigyazz magadra es gyogyulast kivanok(olvastam,hogy az izuletekre jo az almaecet bedorzsoles 2-3 sszor napjaban….en a termeszetbol rengeteg almat szedtemes almaecetet ,kompotot,izet csinaltam belolle.\az en cigim nem uzleti hanem en fabrikalom itthon keves dohany es sok martilapi(szaritva es megvagva na ezt is a termeszetbol szedtem)….. olvastam,hogy a regi oregek ezt szivtak a tudobetegsegukre+ az indianok is (no de errol mar irtam a multkor.) Kivanok Mindnyajatoknak jo ejt,szep almokat es gyogyulast minden szinten. Kebzeljetek csomagolom ossze a hazat,eladtam a lakasomat es ra 1-2 napra a duplajara dragult,szerencsem volt mert nem fizettek ki azonnal…na hamar visszamondtam es en is felemeltem az arat, na igy jartam,kezdhetem elolrol a balt!Puszika….megyek malmozni vagy mahjongozni….na ezeket imadom:)Legyetek jok es jol…..sziasztok:)

    2. Kedves bolond lány, eddig csak azt hittem, hogy én vagyok ennyire allergiás a szélre, de ahogy olvasom, Te is. Ki sem kell mozdulnom és nemcsak a légzésem nehezebb, hanem mintha a testem részecskéit, atomjait, molekuláit is borzolná a szél… 🙁 Iszonyat…, a tenger hullámait érzem a bensőmben… 😀
      Üdv.:
      Kata

  5. Nagy a csend! Nagyon nagy a csend!
    Igaz ilyen tájt ez a természetes. 😀
    Vigyázzatok magatokra, ne menjetek emberek közé, ha megtehetitek.
    A lehetőségekhez képest feltöltöttem a készleteket, elsősorban kutyakajából. A dokival 3 havi gyógyszert írattam ki.
    Most szólt a szomszédom, hogy megjelent a rendelet, ami szerint az E receptet bárki kiválthatja, ha tudja a TAJ számot és igazolja magát.
    Ebentyűvel kinéztünk egy olyan útvonalat, ahol biztosan nem találkozunk emberekkel, ott sétálunk.
    Mifelénk már nagyon jön a tavasz, nyílnak a nárciszok, egyre nagyobbak a rügyek.
    Jó levegőt és nagyon vigyázzatok magatokra!

  6. “megjelent a rendelet, ami szerint az E receptet bárki kiválthatja…”

     
    Ebből E az Ebentyű?

    1. Az E, mint Ebentyű az az A. megoldás.
      A B megoldás E, mint e-recept vagyis papír alapú recept nélkül is bárhol kiválthatjuk az orvos által felírt gyógyszereket, ha tudjuk a TAJ számunkat és nálunk van az édes kis SZIG-ünk. 😉

  7. “Te aztan nagyon titokzatos vagy semmi panasz, semmi info a hogyletedrol?”

     
    Kösz az érdeklődést, nem vagyok titokzatos, csak nem sok érdekes történik velem. Néha vannak minifellángolásaim, 1-2 napos hidegrázással, esetleg lázzal, de hamar elhagynak.

    Viszont hoztam nektek altatózenét.

  8. A HAM posztba bekerült egy pompás módszer derékfájósok számára. Arra keressetek rá, hogy “tehénkedős fitnesz”.

  9. Ide másolom Csanádi Katalin hozzászólását, mert válaszként írta egy korábbira és így talán sosem látja meg senki.

    Kedves bolond lány, eddig csak azt hittem, hogy én vagyok ennyire allergiás a szélre, de ahogy olvasom, Te is. Ki sem kell mozdulnom és nemcsak a légzésem nehezebb, hanem mintha a testem részecskéit, atomjait, molekuláit is borzolná a szél… 🙁 Iszonyat…, a tenger hullámait érzem a bensőmben… 😀
    Üdv.:
    Kata

  10. Szep estet mindenkinek:) Orvendek ,hogy lattalak Zsuzsa….Koronavirus= Elmaganyositas…..:))))) Hogy van Ebike,semmi info rolla:( Te hogy s mint erzed magad? Bohoka lany jelentkezz,remelem minden ok veled?!!!nagyon hianyzol nekem es azt hiszem Mindnyajunknak,mert Te vagy a Lelke a Blognak…persze Mihaly utan :))) Marika? az oxigen hasznal? jobban vagy tolle egy picivel? A multkoriban irtam,hogy a kozpontban a buszra varva,fulladozott mellettem egy roman pasas,felajaltam a Ventolinomat,de mondta kosz nemreg fujt be de nemhasznal…siet haza mert oxigenen van mar 8 eve….Csak utanna jutott eszembe,miert nem vittem haza taxival(mert nalla biztos nem volt penz…) sokaig lelkiismeretfurdalasom volt emiatt 🙁 Ghepard!!!! ne csinald!!! Jelentkezz! Mi ez a hallgatas?! Remelem jol vagy es nem tortent semmi baj veled?! Tuzre azzal a gerejel!!!!! Mihaly nyugtass meg,hogy itthon vagy !? Hogy erzed magad?…egy nyuszifarknyi iras errol jol jonne! Panikolok amiota rajottem dolgokra(en naiv)…egyszoval orvendek Neked!!!!!!!!! No es mindenkit szeretettel varunk…Krisztikem,ne csinald,hogy honapokig konyorogjek Neked….jelentkezz!!!! Es mindenkit szeretettel varunk…irjatok! En osszecsomagoltam felig a hazat(mar jarni se lehet nagyon a sok zsaktol es doboztol) irrealisan felmentek a lakasok arai…hm 60,70.80 ezer euro egy 2 szobas lakas,na majd elvalik mi lesz ebbol…de nekem nagyon mehetnekem van mar (az egyetemen tanultuk…Zarni a koroket….a nyitott kor megbosszulja onmagat es ugyis bezarodik ha tetszik ha nem….) Puszika Mindenkinek,legyetek jok es jol….irjatok serenyebben !!!!!!

  11. Sziasztok, külön üdv Csanádi Katának! 🙂
    Igen, Kata – ha átolvasod az eddig írtakat (készülj pár napi hideg élelemmel! 😀 ) , láthatod, milyen hihetetlen dolgok azok, amik egyik-másikunkat padlóra tesz. A derékfájástól a hőmérsékleten át a szélig, talán még napsütés intenzitása is ide sorolható.
    Az elmúlt hetekben alig volt jobbnak mondható napom – mintha vattát kéne belélegeznem…talán Ági is így írta.
    Még a bokám környéke is levegőért ordibált! Az ízületeim is rátesznek egy lapáttal…tudjuk, hogy a láb viszi a legtöbb oxigént, ha az ízületek miatt még a mozgás is olyan, jogy Leila, az arab démon összeszégyelli magát az irigységtől, az meg különösen. A hirtelen fájdalomtól a mozdulatot is hirtelen kel(ene) korrigálni, ami még hasítóbb fájdalmat generál, és ennek vonzata az össze-vissza szedett levegő – hiszen, mi egyenletes légzésű haladásra készültünk, csak belesz@rtak a levesünkbe magasabb hatalmak. Azt hiszem, Ági derékfájása és légtelenítése közt is vmi ilyesmi összefüggés lehet: megy, mendegél, aztán fájni kezd a dereka, ami azt eredményezi, hogy ahhoz a tartáshoz, amelyben nem fáj annyira, izommunkával kell rásegítenie, ami meg izommerevedéssel jár, légzőizomra vonatkozóan is – és kész, a levegő olyankor marhára nem akar bejutni.
    kicsit be vagyok tojva a hülye vírus miatt – a páromnak dolgoznia kell járni, meg ő vásárol be, fújhatom, moshatom, nyalhatom – ha egy kimarad, és azon virtuskodik egy dög…..
    A z unokáim jöttek volna, hát most az is halasztva. Csütörtökön kell mennem a 24 órás ekg megbeszélésére, ha le nem mondják…nagyon kíváncsi vagyok, mit sütnek ki. Utána héten meg a tüdőgyógyászhoz…
    A gyaloglásokat csinálom, szinte mindig több 6 ezernél….de azt hiszem, ha valaki ki van képezve karanténból, azok mi vagyunk…
    Különös történés nincs. Ki merre, mi újság veletek. hogy vagytok? Néha ide is gyertek, a fészbúkon kívül is van világ! 😀 😀 😛
    Évi, szurkolok, hogy a lakással kapcsolatban jól alakuljanak a dolgaid. Vigyázz Te is magadra, ne könnyelműsködj! 🙂
    Ölelés 🙂

  12. Nagy itt is a káosz, én rendben vagyok, csak benéztem, nem tudom, hogy mikor máskor.

  13. “Nagy itt is a káosz, én rendben vagyok, csak benéztem, nem tudom, hogy mikor máskor.”
    Ezt én sem mondhattam volna frappánsabban, szintén zenész…
    A falunkban nem nagyon veszik komolyan a járványt, nem egy ismerős, szomszéd ‘szívta mellre’, hogy nem akaródzik átmenni hozzájuk, vagy épp az aprónépet lovagoltatni.
    Dolgozunk, a főnököm elég szigorú a rendet illetően, s hogy ne kelljen tömegközlekednie Pest és a falu között, már harmadik napja folyamatosan bent van. Én becsuktam a bótot’, egy kamaszlány jöhet csak át, a szomszédé, párom közölte tegnap, bevásárolni is ő megy egyedül, ha nem muszáj, még a kisboltba se menjek. Az emberek igazi énje rémisztő, tegnap is emelt hangon szócsatáztak, miközben a posta meg a körzeti orvos előtt várakoztunk, szerencsétlen módon egymás mellett van a két helyiség (egy-egy szobányi mindkettő), s a sor mind a kettő előzz az utcán állt.

    Hehe, én napi tizenötezer lépésnél tartok alsó hangon, kár, hogy azt is sétának veszi a kütyü, amikor lovon ülök (kíváncsi lennék, mi alapján), így jön össze az egetverő mennyiség. A kegyes csalás nélkül is gyalogolok eleget, most jut idő nagyokat bócorogni a nem nyergelhető brigáddal, a kisebbik herélt sánta, a póni meg nem az én méretem. Síkon nagy király vagyok, felfelé még mindig nem megy, alig várom, hogy elkészüljön a pónikocsi. Vigyázzatok magatokra, bár könnyű azt mondani 🙁

  14. Sziasztok, kezd bonyolódni a világ.
    “Csak lassan, okosan, ” és vigyázzatok magatokra!

  15. Igen Berni, nagy a káosz. Ez nagyrészt az emberek felelőtlensége miatt jutott el idáig – egész döbbenet, hogy mi folyik. Már melóba se járok, othon csinálom azt, amit lehet és kell. Én edzek, ki is járok, gerelyezek is. A márciusi eredményeim egész káprázatosak, már ebben a hónapban túljutottam az 50 méteren, bal kézzel pedig 5 centire vagyok az egyénimtől – na ez nagy erőt ad a továbbiakhoz.

  16. Sziasztok – komolyan, ennyi idióta egy földrészen nincs, mint amennyi nálunk. 🙁
    Ami meg basszant: ne menjünk orvoshoz. Ok, naná, kihagyom. De kell a k*va gyógyszerem, amit a ho írhat csak fel.Azt hiszitek , elérni telefonon?
    ***************** *** ************
    Ölelés

  17. Sziasztok Mindenki!
    Jó régen irtam már ide,mert minden nyügőmet,kinomat nem akarom rátok terhelni,mindenkinek meg van a saját gondja,baja.Lényeg 20-án voltam a tüdőgondozóban, mire megmásztam 2 %-ot romlott a FEV1 értékem,de a főorvosnő azt mondta,hogy mire felmászik oda a beteg ember,nem is csoda,hogy nincs szusz.
    Attól függetlenül nem a legjobb hangulatom volt,megbeszéltük,hogy április 20-án megyek rehabra megint.Igen ám csak a szokásos tüdőgyulladás is megkerült engem ott a gondozóba és belémkötött a fránya, nem volt lázam de egy hét mulva már a háziorvos jött,mert olyan rosszul voltam,egy enyhébb tüdőgyulladás,antibiotikum,.-amikor az elfogyott jött a derékfájás,lábfájás minden ami jó csak lehet.Nagyon unom már,alig tengek,azért most már megint tekerek egy hete minden nap,5 km 24 perc,házi munkában is elvégzem azt a kicsit,amit tudok,de ez kinszenvedés már. Most mióta ez a koronavirus van ez meg külön idegeseit szerintem nem csak engem,hanem mindenkit.Nem megyek én ki az utcára sem,de nem is nagyon birok menni, a kapuig kimegyek és már alig birok visszajönni.Szoritok,hogy kibirjuk ezt a virusos időszakot,át kellene vészelni valahogy.
    Étvágyam az nincs,alig birok valamit enni, erőltetem csak.Olvastam,hogy igencsak mindannyian igy kinlódjuk ezt a tavaszi időszakot,pedig már kellene jó napsütésben sétálni annak aki tud.
    Légzőtornát csinálok minden nap,de az is nehezemre esik most,reggel már 5-kor köhögök,s nyomom egy ideig mire felszakadozik, feljön szerencsére de már akkora a vesetájékom is fáj szinte.
    Bizom abban,hogy szépen átvészeljük ezt a mocskos virust és lesz még módunk a virágokban gyönyörködni.Rita mintha rólam irtad volna a beszámolót,Évi,Berni hiába azt hiszem ezzel egyformán vagyunk elengedve,csak most nem érzem,hogy egyik nap jobb – másik nap rosszabb,most mind rosszabbnak tünik.Vigyázzunk magunkra,kivánok jobb napokat,jó levegőt !!

    1. Puszika Mindenkinek 🙂 Marika …Rita jol megmosolyogtatok…hat mar kinomba mi mast tehetnek? Ki a fene gondolta azt hogy ez a franya utolso fazis ilyen horror tud lenni ?! Ha ulok az a baj,ha dolgozom az a baj,ha vasarolok az a baj,a furdesrol ne is beszeljek….Szerencsere jol tudok aludni ,bele kell harapni olyan jol esik es kialszom egyhuzamban a 10 orat …nahat+az etvagyam is ragyogo:)))tehat , ez a horror is szokott aludni? akkor nem nyaggat! Tornazok,bicajozok,setalok a hazban…nagyon ki se merem dugni az orromat ugy beharangoztak ezt a Koronat:)))) hiszem,meg nem is!!! Legyetek jok es jol, szedjetek sok vitamint es forro tejat+jatszodjatok a netten en sokat malmozok ,vagy mahjongozok ,hogy eltereljem a gondolatomat errol a szivtelen horrorol!!!!(ez azert segit…remelem 🙂 Puszika mindenkinek…orvendek,hogy megszolaltal Marika…es Ghepard is megszollalt,orvendek ennek a *nyuszifarknyi irasanak is*.Szep napot kivanok Nektek…Mindenkinek puszika!!!!:)

  18. Sziasztok, nemrég értem haza a kardiológiáról…szervi baja nincs, csak a COPD nyírja..nem tudom, most örülnöm kéne, vagy bánkódni….

    Ölelés 🙂

  19. Igazán nem lényegesen…az sok mindentől is függ…de totál nyugiban nem annyira. Más az idegbajos helyzet is..
    A papíron az van, h a COPD és a béta-mimetikumok (hörgőtágítók) okozzák a gondokat.

  20. Igen, maga a COPD is emeli a pulzust, meg némely gyógyszerek is. Nekem szerencsére Várdi doktornő ajánlotta a Concort, az levitte.

    1. Én is concort szedtem,de most helyette kb fél 1 éve coviogalt szedek,ugyanaz a hatóanyaga.Sajnos nekem is magas.Most jöttem fel a 2.emeletre 110 volt😭

  21. Köszi!
    Majd, ha addig nem változik a program, hétfőn is többet tudok…remélem.
    Innentől a tüdősöknél pattog a laszti. 🙂

  22. Sziasztok,

    gyógyszercsere történt egyelőre – nem kaptam mellé, hanem a cserével remélik a pulzus normalizálódását, ill. az erős szívdobogás-érzést csökkenteni.
    Maradt a Bretarisom, de a Symbicort le lett cserélve Relvar-ra, és a Berodual is megdobja a pulzust, így egy max. 4×2 puffos Atrovent-et kaptam helyette.
    Van valakinek erről tapasztalata?

    Ölelés, vigyázzatok magatokra!

  23. Nahat gyerekek en jol megvagyok forrdulva….ejjel fent es nappal alszom:( Nem tudok vissza allni a normalis kerekvagasba:( Puszika Mindenkinek es szep napot kivanok Nektek!!!Rita,te nem kerted a Foszter fuvokat? Nagyon sokat segit….vigyazz magadra nagyon….elcsodalkoztam,hat te olyan magass vagy? nahat…Rita mit jelent (nem ertem)*A Tudosoknel pattog a laszti*? eletemben nem halottam meg ezt a laszti szot?!Nagy banat ert engem …kiszokott es eltunt a 8 eves leanycicam:(((( eleteben nem volt kint a hazbol….sokat imatkozom erte,de annyival is maradok.Itt dul a Koronavirus…uj rendelet csak 11 es 1 kozott lehet csak kimenni a hazbol es le kell legyen irva hova mesz es miert?! mellette a Szemelyazonossagi is mert sok a kontrol es irto nagy a buntetes:(((( Nagyon unom periodus ez….itt a tavasz es engem hiv a Termeszet…ehelyett…szobafoksag:( Nallatok,hogy van ez? Ghepard csak most ertettem meg a *nyuszifarknyi* irasod…szoval otthon vagy es nem dolgozol….ertem!!!Marika Te hogy erzed magad? jon a tavasz es a mi eletunk is jobba fordul (remelem)irj kerlek tobbet magadrol….az oxigen sokat segit?….masoktol ezt hallom….. Zsuzsa semmi info Ebikerol(hiaba is kerdem),nagyon sokat gondolok ra,imadom az allatokat!!! VIgyazzatok magatokra es kivanok sok oxigent es gyogyulas(habar ez a horror….nem ismeri ezt a szot.)Mihaly ir magadrol tobbet,hogy vagy? Mik az uj tapasztalasok,infok?Kivanok Mindnyajatoknak jot,siker,boldogsagot es sok-sok oxigent…puszika Nektek .

  24. Sziasztok, és szia Évi!

    Ebentyű szerelmes, nagyon szerelmes. Szóval tavasz van. Én családi utasítás alapján karanténban vagyok. Ebit a kutyacsősz sétáltatja.
    Én most takarítok. Létrára fel, létráról le, hajol, guggol, kepeszkedik. Hasi légzés be, ajakfékkel ki. Egy, két, há…

    Nálunk holnaptól kijárási korlátozást vezetnek be. Jó lenne, ha mindenki maradna a fenekén, de úgy tűnik sokan olyanok mint Ebentyű, alkalmi süketek. Csak azt hallják meg, amit hallani akarnak. 🙂

    Nézz körül a ház környékén. Az ismerősöm cicája is kiszökött, már elsiratták, amikor a kutyájuk a fáskamrában el kezdett ugatni. Ott lapult a farakáson.

    Vigyázzatok magatokra! Évi légy türelmes!

    Szlengben a laszti = labda.

  25. A kijárási korlátozásban is meg van írva, hogy sétálni, futni is el lehet menni, ha távolságot tart az ember a többiektől. Ez kevésbé fontos, de az orvosok is ezt mondják. A kilincsek, liftgombok érintése jelenthet veszélyt, de ezt egy kis papírral meg lehet oldani. Jobban meg lehet oldani, mint a lakásba bekerülő ÖSSZES, mások által bevásárolt termék fertőtlenítését.

  26. Puszika es koszi a sok infot Zsuzsanak es Mihalynak 🙂 Be ugyesek vagytok! Megint ejjel van,na en jol elinteztem magam,nem tudok visszaallni a normalis kerekvagasba:(! Tehat Ebike szerelmes:))))) adj neki extraveralt (csak tedd le elebe a foldre) ,nagyon szeretik es lecsilapodnak tolle,eleg 1-2 drb. napjaba,ennek valahogy olyan szaga van,mint a parosodasnak …..) Zsuzsa koszi a *laszti szot* ezzel is okosabb lettem:) En egy heten egyszer megyek ki vasarolni,a tobbit a hazba,keveset mozgok sokat ulok es jatszom a netten(imbolygo lett a jarasom ,tunik el a combizmom azt hiszem ! sajnos,a bicajt is nagyon meguntam) Mind a termeszetbe mennek,de nem lehet:( A cicam sajnos sehol nincs,valahol kibujt es eltunt :((( off Istenem mennyit imatkozom erte…na annyit er!) Leirom itt milyen torvenyt hoztak be a Koronara…..1-2 embernel tobb nem lehet a tarsasagodban,…..orvoshoz is ,es alltalaban mindenhova d.e. 11 es 1 kozott lehet csak,…..vasarlas csak a lakasod korul …stb. a kivancsisag olt meg ezert beleptem a netre egy kicsit informalodni a koronarol…na hogy ne tudjatok meg miket olvastam :(…jol biztatnak *Soha tobbet az elet nem lesz olyan amilyen volt* :((( hanyok !!!! Igen Mihaly itt is lehet setalni es futni azzal a kikotessel,hogy a lakasod korul legyen es a szemelyazonossagi mindig legyen keznel+pappirra leirt adataid+datum+ora+ tevekenyseg stb. Rosszabb mint az iskolaban:( Itt kotelezo a maszkot hordani+ azonnal kezetmosni ha haza er az ember fia-lanya es arcot ,orrot ne nagyon erinteni 🙁 Nagyon tele a hocipom,de tudom,hogy ez meg csak a kezdet….:(((( majd jon meg kutyara der….szerelmes vagyok a kozmondasokban(mar mondtam ,irtam)*A kozmondasok Kozmikus Torvenyek* jo betartani es hinni bennuk, Tehat megegyszer nagyon szepen koszonom neked Zsuzsa a beszamolot…imadom Ebiket is ….bizony nekem vegulis mindegy csak legyen 4 laba!!!!) Marika es Ghepard jol elhallgatott 🙁 Remelem mindenki jol van …sziasztok,puszika Mindenkinek,legyetek jok es jol …..Irjatok!!!!!!!!!!

  27. Szep napot Mindenkinek…..RITA 2019 nov 28-i irasodat vegigolvastam (ez volt a hosszu eltunesed utani level *hozzaszollasod*) Vegigolvastam a tavalyi minden irast….Min akadt meg a szemem …valamiert rossz a menet nallatok a tudokontrolnal…. nezd hogy tortenik minallunk (egyszeru es nagyszeru) kerek beutalot a hazidokitol (ez 2 honapig ervenyes) tehat en dontom el,hogy mikor megyek kontrolba es hova ….allamihoz vagy maganhoz mindketto ingyenes kuldopapirral….. tehat betelefonalok es ok mar rogton beprogramalnak es ezt kozlik is velem a telefonba……elmegyek a beprogramalt napon kb. 11 orara es leadom a kuldopapiromat ,azzal indulok a rontgenkepet csinalni,onnan a Szpirometriara (fujni ) es onnan be a doktornohoz….az megvizsgal es irja is a receptet(ami majd egy evre szol…..szoval a kontrol) ezt majd a haziorvos fogja kiirni (en 2-3 honaponkent megyek csak hozza recepter…boven eleg 🙂 )…..mert en ezt a hercehurcat csak egyszer valalom egy evben….ezt mar megszoktak tollem:))))…tehat kb. 40 perc es mindennel vegzek(aztan irany a Termeszetbe ,mert 10 perc setara van csak onnan)….visszaolvasva teged peldaul ott nallatok komplikaltabb a menet,mint itt……ezen nagyon elcsodalkoztam…nahatttttttttttt!!!! Kebzeljetek,hogy az este 9-kor fekudtem le es kialszom a 10 orat egyhuzamba(nagyon remelem hogy vissza tudok allni a rendes kerekvagasba)…..egy ideje nagyon megfordultam..nappal aludtam es ejjel kukorekoltam….megelegeltem !!!! ……………..AGI!!!!! hova tuntel el? Jelentkezz legyszi ,nagyon hianyzol !!!!…… ATI te is bekukkanthatsz neha….legyszi,kivancsi vagyok hogy s mint vagy+nagyon sokat gondolok Rad!!!! Kivanok mindenkinek szep es nyugis napot !!!!! puszika Nektek!!! IRJATOK!!!!!!!!!!!

  28. Várdi doktornő küldött két zenét karantén idejére, ezt, és
    ezt. Philipp karnagy úr az, aki a karácsonyi COPD-s kórust be szokta tanítani.

    1. Hat ez csodalatos ,erdekes ,hihetetlenul szep…. koszi Mihaly hogy feltetted nekunk…Imadom megszepitetted a napom. Epp az iment gondolkoztam el azon.hogy vajon miert nem jelentkeznek a tagok hetvegeken is?!…habar ekkor van a legtobb szabadidejuk…..Koszi ,tenyleg csodas,be jo hogy megosztottad velunk is 🙂 puszika es szep napot kivanok Neked es Mindenkinek.

  29. Eva, otthon vagyok, nekem ki se szabadna mennem a 65 feletti éveimmel – de úgymond dolgozom, van internet és progik is, még szombaton és vasárnap is rajzolgattam és irogattam a meló miatt. Sokan otthonról csináljuk a melót. De otthon semmi kedvem sokat a számgép mögött lenni, csak épp annyit, amennyit kell.

    De azért kijárok a kertbe, meg legalább 1-2-szer a héten megyek dobálgatni is – arrafelé egy lélek se jár sose, pláne most még annyi se.

    Keményen edzek is, keményebben egy kicsit mint amúgy, no meg a leghatásosabban próbálok lélegezni szinte folyamatosan. Én amúgy is kerültem mindig az embereket, most is kb ugyanbúgy, csak kell hordani maszkot, csak ott hordom ahol kell.

    Vigyázzatok magatokra…..

    1. Ghepard udv legy jo es jol…kosz,hogy eletjelt adtal !!!!! Es a Tobbiek??? Remelem nem esett bajotok?! Mi ez a nagy csend mar 10 napja???….Jelentkezzetek ,mert panikolok!!!! Puszika Mindenkinek!!!!!

  30. Kellemes, vírusmentes húsvétot kívánok mindenkinek. <3
    Vigyázzatok magatokra!
    Ölelés 🙂

  31. Én is kívánok minden jót nektek húsvét alkalmából, meg csak úgy is, naptártól függetlenül.

    A fiam indított egy akciót, ezt most közzéteszem, mert nemcsak húsvét van, hanem járvány is.

    Kedves Te!

    Bizonyára olvastad a híreket: Magyarország mélyszegénységben élő vidékeit máris elérte a járvány okozta éhezés, előbb, mint a betegség maga.

    Pár barátommal együtt úgy gondoljuk, hogy megtesszük a magunk erejéből, amit meg tudunk, és ehhez kérjük a segítségeteket.

    Az előző tanév előtt tanszereket gyűjtöttünk a sátoraljaújhelyi Jelenlét Piarista Tanodának, ahol rendkívül nehéz körülmények között élő, hátrányos helyzetű közép-és általános iskolás roma lányoknak igyekeznek esélyt teremteni.

    Mikor a járvány miatt az iskolák bezártak, és azon kevesek is elvesztették a munkájukat, akinek volt, megkérdeztük, szükségük van-e segítségre. Sok diák a Tanodában jutott meleghez, uzsonnához, segítséghez a tanuláshoz. Most ettől elestek.

    Tartós élelmiszerre, női higiéniai termékekre, C és D vitaminra lenne a legnagyobb szükség, ezeket szeretnénk összeszedni számukra.

    Hogyan segíthetsz?

    1) Ha van tartós élelmiszered (liszt, olaj, tészta, konzerv, stb), amit nélkülözni tudsz,

    2) Ha vannak tisztálkodási szereid, amit felajánlanál (szappan, tusfürdő, fogkefe, fogkrém, női higiéniai termék, stb),

    3) Ha van bármilyen C és/vagy D vitamin készítményed, amit el tudsz ajándékozni,

    juttasd el ezt/ezeket nekem (1147 Huszt u. 14), vagy keress meg és elmegy érte valaki (maszkban).

    4) Ha pénzzel segítenél, a

    10918001-00000048-68490009 (Nemes Dániel) bankszámlaszámon gyűjtjük az adományokat. Az összegyűlt pénzből bevásárolunk (a számlát megőrizzük, megmutatjuk), és eljuttatjuk az árukat Sátoraljaújhelyre.

    Köszönet, üdv

    Dani / dzé

    1. Be boldog vagyok,hogy* lattalak* Titeket,mar nagyon kezdtem aggodni ! Kosz hogy eletjelt adtatok ! Mihaly minden tiszteletem a Tied!!!!!! Sajnos innen messzirol csak egy tanaccsal tudok segiteni: Vitaminok-Multivitaminok temaban…Csiraztatas: barmely magbol lehet es 5 nap alatt fogyaszthato….info a netten *videok*….nekem itthon buzam van es napjaban tobbszor gyurom (levesbe teszem …a tanyeromban…tehat nem fozom+ vajas-zsiros kenyerre + savanyosagkent is izesitheto!kituno+ csemegekent(cukrozom vagy izezem es gyurom)Allitolag roppant jo a tudonek is+feltuningolja a szervezetet multivitaminnal+a rakot is gyogyitja…hallom ,olvasom….Tehat erre kell az embereket raszoktatni…. Bravo Mihaly,csodallak nagyon,sok sikert kivanok!!!! Boldog-bekes Husveti Unnepeket Kivanok Mindenkinek!!! Puszika ,legyetek jok es jol…..

  32. Vírusmentes, jó levegős Húsvétot mindenkinek!!!!
    Nagyon vigyázzatok magatokra. Húsvét után majd hosszabban…

  33. válasz Eva, 2020-04-09 – 4:42 du.
    “Ghepard udv legy jo es jol…kosz,hogy eletjelt adtal !….”

    Hát eddig jól vagyok, remélem továbbra is. Igyekszek azon lenni, hogy ne kelljen köhintenem (mostanában ez nagyon nem jól nézne ki kint, vagy az üzletben stb), erre úgy néz ki, hogy nagyon jó az a már említett nagysebességű orrfúvás. Egyszer az egyik lyukon, aztán a másikon. Volt már, hogy hetekig nem kellettt egyet se köhintenem sehol. Már olyan érzésem van, hogy nem is köhögnmi kell (mikor késztetés van erre), hanem ezt a gyorsfújást alkalmazni és annyi.

    Mindenkinek a legjobbakat, vigyázzatok magatokra.

    1. Nahat te Ghepard unikum vagy a Foldon,minden tanacsod aranyat er,nagyon csodallak ezert!!! Sokat gondolkozom hogy mi lehet a horoszkop jegyed ,ha nem titok ird meg legyszi…Elore is koszonom. Puszika Neked es Mindenkinek….sziasztok es irjatok mar naaaaaaaaa, ne csak mind En szerepeljek!,itt a tavasz es mar konyebb a Copd-s elete!!!

    1. Szia Ghepard…mindig csodasok a praktikaid…kiprobaltam,hatarozottan igazad van!!!…Hat persze,hogy Rak jegy vagy….mar emlekszem…kerdeztem egyszer es mondtad…irtad,hogy Rak ….felejtek:(….sajnos ez van…nem kap eleg oxigent az agy…de a tudo sem 🙁 Tehat a rak nagyon erzekeny,finom lelkuletu segitokes es szereny ember…de sorolhatnam meg a rengeteg jo tulajdonsagot (edesanyam is rak volt…sokszor mondta nekem,mindha nem az o lanya lennek ,annyira mas vagyok (persze Sarkany vagyok aszcendens Kigyo+Iker+aszcendens Oroszlan+magusfa)…kapaszkodo fajta vagyok es egyaltalan nem lelkizo :)))….Na ez volt a *reklam * helje :))))) Kebzeljetek mit halottam az ejjel a tv-be…hogy ez a horror korona eltart 2 evig meg …na te !!!!!……. Marika miert nem jelentkezel,hianyzol…legyszi es adj eletjelt magadrol!!!!! Rita ugy jartam mint te…csak maskepp egy kicsit…en a gugolasbol feltudok emelkedni,viszont nem tudok fellepni (pl az agyra,) …csak ha megkapaszkodom valamibe es felhuzom magam…ezt csak a tel ota tapasztalom….nem kellemes dolog (mindjart a lepcson se tudok fellepkedni ha nem kapaszkodok)….offfff be kellemetlen uram….valaki meg van igy? irjatok meg van ero a combotokban_labatokban? most vagy a kor,vagy a betegseg,vagy a sok ules a hibas…kivancsi vagyok a velemenyetekre….Kerlek benneteket jelentkezzetek gyakrabban…Nagyon hianyzik Zsolt,Krisztikem,Ati,Hajnalka es Jusztina (mindjar a nevet se tudom),olyan regen eltunt 🙁
      Kivanok kellemes hetveget es sok oxigent mindenkinek! Irjatok!!!!!

  34. még hozzáteszem, hogy szerintem azért hat ez a nagy sebességű fúvás, mert ahogy lélegzünk egyre jobban szárad a cső befelé és kialakul egy keményebb lötty valahol és aztán nehezen mozdul el. Ha néha néha (óránként, 2-3 óránként) megcsinálom ezt a nagy sebességű orrfúvást (egyszerre egy lyukon), akkor rögtön érzem, hogy benedvesedett az egész orrjárat és így nem tud szinte sehol megtapadni a cucc. S nincs ami köhögésre késztetne, na ez érdekes – hogy erre miért nem jöttem rá hamarabb…..

  35. ehhez még hozzájön az a izomfeszüléses légzés, de még nehezebb, nagyobb nyomású is, mint írtam. Kifújás után kisebb a nyomás a testben. Na most úgy is próbálkozom, hogy elég nagy beszívás (20-30 mp) után visszatartom a levegőt és megfeszítem rezgésesen az izmaimat olyan 10 mp-ig, majd püfékeléses kifújás kb 10mp (itt az izmok ernyedtek) és utána megint izomfeszülés olyan 10 mp-ig. Majd jön az újabb belégzés.
    Már vagy 3 hónapja próbálkozom ezzel, semmi gebasz nincs az igen nagy nyomástól se (a belégzés utáni minden izomfeszüléstől ráadásként), mert mindenhol az van, így nem árthat, persze nem lehet ennek ész nélkül nekimenni.
    Na ilyenkor mindenhova bőségesen eljut a vér, a torokban szabályosan érezni, hogy tisztább lesz minden és aztán csak úgy áramlik be a levegő. Ez az immunrendszer hatásfokát is növeli, ami jól jön most a ki tudja milyen furfangos vírus ellen is.

  36. Kedves Mindenki!
    Másfél hónapja akadtam rá a blogra, miután súlyos COPD-vel diagnosztizáltak a Tüdőklinikán. Azóta, nagy sokára rájöttem, hogy nem egy fellángolás volt, hanem citokinvihar… De akkor ez még nem volt benne a köztudatban. Sajnos, még azóta sem (lassan két hónapja) sikerült kimásznom belőle, de igyekszem.
    Viszont a múlt héten, szintén netes keresgéléseim közben megláttam egy Libairatoros hirdetést, és mivel az orvosom több hetes magas hegyi levegőt vagy sóbarlang-terápiát ajánlott, gondoltam, kipróbálom. Tegnapelőtt kaptam meg, de már azóta is rengeteg dolog pucolódott ki a tüdőmből (ilyen problémáim már régebb óta vannak, de csak nagyon enyhe formában). Tudom, nehéz elhinni, hogy nem ügynök vagyok, de tényleg nem. Egyébként köszönöm a rengeteg ötletet, amit itt olvastam, jópárat használok is azóta. Rita2

  37. Kedves Mindenki!
    Nagyon nem kaptam reakciókat, amit sajnálok.
    Azért még leírom, hogy én milyen egyéb praktikákat használtam, amik segítettek.
    – A Természetgyógyász magazin 2020. márciusi számában a 33.-35. oldalon írnak a COPD-ről, légzőgyakorlatokkal, amik az itteni listában nem szerepeltek, de nagyon jók.
    – A ghepard által ajánlott mély belégzés+gyors, erőltetett kilégzés, többször egymás után.
    – Szintén az ő írásában találtam rá Dr. Stephen T. Chang The Complete System of Self-Healing: Internal Exercises című könyvére, ami letölthető a https://epdf.pub/the-complete-system-of-self-healing-internal-exercises.html címről. Sok jó gyakorlat van benne.
    – A 3-1-2 néven ismert, akupesszúrás gyakorlat (több helyen is megtalálható az interneten).
    És amiket már régebben is alkalmaztam:
    – Talpmasszázs (lábujjpárnák környékén, főleg alatta).
    – A Kapalabhati tüdőtisztító gyakorlat a jógából (fekve még jobb, mint ülve).
    De mindezeken felül nagyon örülök, hogy beruháztam egy Libairator készülékbe is.
    Remélem, tudtam valakinek segíteni.
    Sziasztok Rita2

  38. Üdv nálunk, Rita2, sajnálom, hogy ilyen lassan reagálok – sajnos kevés időm marad a blogra.

    Egyébként sokszor elolvassák az emberek, amiket írunk és csak ritkán jönnek reakciók, ami igazából normális, csak nehéz megszokni. Tudom, elég sokat írtam. 🙂

  39. Most kaptam a hírt, hogy Finta Zsolt meghalt. Írok majd róla, most nem megy.

  40. Rita2 írta: A ghepard által ajánlott mély belégzés+gyors, erőltetett kilégzés, többször egymás után.

    Igen ez jó gyakorlat arra, hogy feltöltse magát az ember oxigénnel. De ne feledkezzünk meg a fordítottjáról se, mikor a lassú és elnyújtott kilégzésen van a hangsúly – ez növeli a széndioxid szintet és savasít – ami azt eredményezi, hogy a test aztán sokkal jobban fel tudja venni az oxigént (mondjuk azzal az előbbi gyakorlattal, mikor gyorsan és erőteljesebben fújjuk ki a levegőt).

  41. Midőn a roncsolt anyagon
    Diadalmas lelked megállt;
    S megnézve bátran a halált,
    Hittel, reménnyel gazdagon
    Indult nem földi utakon,
    Egy volt közös, szent vigaszunk
    A LÉLEK ÉL: találkozunk!

    Arany János

  42. Sziasztok …be ugyesen irtok.Bravooooo na igy kell gyerekek,hadd menjen a Blog elore !…Nahaaaat be szep vers:))))))) Kivanok
    mindenkinek csodas napot, puszika Mindenkinek ….. udv Rita2,Isten hozott…..

  43. Nemes Mihály igazad van. Én is régóta olvasom a fórumot, és egyszer reagáltam egy írásra. Kicsit kívülállónak érzem magam, attól függetlenül, hogy én is COPD-vel küzdök. A hozzászólások olvasásakor olyan érzésem van, mintha egy összeszokott baráti társaságot hallanék beszélgetni. Lehet, hogy mások is így érzik, azért nem kapcsolódnak hozzátok. Sokszor név szerinti a megkeresés. Többször gondoltam rá, hogy csatlakozom, hát most megtettem. Mindenkinek oxigéndús levegőt!

  44. Isten hozott Névtelen – ha legközelebb megadsz egy nevet, az fog megjelenni.

    Egyébként miben van igazam? Szerintem mindenben, de most konkrétan melyikre gondolsz? 🙂

    1. Kedves Mihály! Azt írtad, hogy sokan olvassák, de nincs visszajelzés. Elnézést, nem névtelenül akartam írni, de hamarabb nyomtam a küldésre.

      1. Iparkodom koszonteni Julikat …Isten hozott mikozenk,jo dontes volt! Te is majd *csaladtag* leszel nemsokara…meglasd! Jo ha van kinek kionteni a lelket es megertesre talal…mar ezert is megerte…..Mesely magadrol ,hogy vagy,miota copd-s stb.+ Itt rengeteget tudsz tanulni ,halla Mihalynak a hasznos befektetett munkat es informaciot….puszika ,legy jo es jol.

  45. Julika – nem kell elnézést kérni, csak azért szóltam, mert van, aki nem tudja, hogy ha megad egy (bármilyen) nevet, akkor az fog megjelenni.

    És érdekes, amit mondasz – nem te vagy az első – hogy ha úgy érzi az ember, egy már összeszokott társaságba csöppent, akkor nehezen szólal meg.

    Hát mi összeszokottak itt örülünk, hogy csöppenés után meg is szólaltál.

  46. Julika, foglalj helyet és tölts egy italt! Érezd magad otthon!
    Csatlakozom Évához, mesélj, hallgatunk!

  47. Köszönöm a kedves szavakat. Röviden magamról: két éve derült ki, hogy COPD-s vagyok. Erről a betegségről eddig soha nem hallottam. A tüneteket a koromnak tudtam be. Hónapokig temettem magam. A családom kitartó, néha erőszakos megnyilvánulásának eredményeként kimozdultam az apátiából. Újból tudok örülni az unokáimnak, dédunokáimnak. A betegség miatt azonban nagyon egyedül éreztem magam, amíg Rátok nem találtam. Azóta sokat profitáltam az olvasottakból, gondolok itt a légzőgyakorlatokra, eszközökre, a pozitív hozzáállásra. Hála és köszönet, hogy befogadtatok, hogy része lehetek ennek az új cssládnak. Jó levegőt!

  48. ” A családom kitartó, néha erőszakos megnyilvánulásának eredményeként kimozdultam az apátiából.”

     
    Jó fej a családod. Meg te is, hogy hagytad magad, nem mindenkinél sikerül. Amikor megtudja az ember az ilyen hírt, az nagyon letaglózó. Külön kellene foglalkozni ezzel a témával – orvosoknak is, meg nekem is meg kellene végre írni erről a rég tervezett bejegyzést.

  49. Szep napot kivanokMindenkinek.Julika legyszi ird meg,hogy hanyas Copd-be vagy es milyen gyogyszereket irtak ki Neked+ milyen tunetekkel kuszkodsz? Fel a fejjel ezt a horror betegseget nem lehet megszokni de lassacskan el lehet fogadni….sajnos ez van:( Vigyazz magadra es folleg ne eroltesd a dolgokat,inkabb allj at egy picit a lustasagra…..szoval eljott az ido, kimeld magad(uj eletstilus ez),nem kell semmit eroltetni,de majd telen ovakodj nagyon a hidegtol. Orvendek,hogy minket valasztottal ,jo dontes volt. Rengeteget lehet itt tanulni,bizony! En a ferjem halala utan talaltam a Blogra,nagyon szomoru voltam akkor:( a ferjem is copd-s volt+tudorakos….elhagyta a cigit…de holt lovon a patko…mar keso volt) Kivanok szep napot es sok levegot. Puszika Mindenkinek,legyetek jok es jol!

  50. Üdv mindenkinek! Kedves Éva a kérdésedre válaszolva:
    – a státuszom GOLD ll. B csoport,
    – napi két belégzés Brimicával,
    – Ventolin fulladás esetén és köhögési roham után.
    A tüneteim változatosak, hogy ne unatkozzam. A köhögés néha elhúzódó, rohamszerű, amikor csak kifelé jön a levegő. Ez akkor van, amikor a lerakódás nehezen jön fel. Ilyenkor gyenge és fáradt vagyok, fekszem és hülye gondolataim támadnak.
    Lustaságra nem kell bíztatni, nem nagyon kertészkedek. Sokat sétálok, itt a szigeten jó a levegő. Talán ez az oka, hogy stagnál az állapotom. Néhány éve lakom itt, ahol csend és nyugalom vesz körül és a Duna.
    Nem untatlak tovább Benneteket, inkább elköszönök.
    Szép ☀️-ot mindenkinek!

    1. Szep napot Mindenkinek !!!! Koszonom a valaszod kedves Julika…ne busuly….az a II fazis meg nagyon uri!!!:)A bajok majd a III fazis utolso negyedeben jonnek(fulladas,erotlenseg,faradkonysag,kedvtelenseg ,felelem stb). ..no de addig meg van kb. 5 szupper jo eved!Tapasztalatbol mondom-irom. En is csak a 2-es fazis vegefele mentem orvoshoz,de azelott mar informalodtam errol a horrorol. Ennivalo volt Edit a dr-no,nem merte megmondani mi a diagnozis…en kerdeztem ra es csak bolintott nagy szomoruan:))))Ez van…mindenkinek ki van merve az Asztralbol es tudod…A Sorsat senki sem keruli el….(voltam en rakos is de kigyogyultam belolle egy sikeres mutet utan) Fel a fejjel es tapasztald ki hogy mi jo neked.Ne faradj,ne fazz meg,ne fulladj stb…rengeteg vitamin+tejak+seta+sok folyadek+torna vagy bicaj+ a Termeszetjaras+ ne farazd ki magad sokat segit ! bizony Isten utan Te kell vigyazz magadra…koszonom a gyors valaszt es kivanok minden jot…Fel a Fejjel…puszika:) Bohoka lany remelem jol vagy megint nagyon elhallgattal…kerlek jelentkezz!!! Marika te is,legyszi !!! Ird meg sokat segit az oxigen? Sok hercehurcaval jar a beszerzese? Hianyzok jelentkezzetek surubben…Ne csak mind en szerepeljek!!!!! Ghepard keszakarva hagytalak utoljara!!! Mi a baj? Miert hallgattal el? Remelem minden ok veled ? Itt a tavasz hiv a Termeszet de en a Korona miatt nem hagyhatom el a zonamat…:(Nagyon unom mar ezt az allapotot…Ghepard hianyoznak a tanitasaid…En peldaul a sok bentullestol nagyon szedulok (a nyakam hatul a tarkomnal,mindha nem az enyem lenne:( se oxigen se ver nem nagyon *kozlekedik* a fejem fele en meg tantorgok mint aki reszeg 🙁 Sokat ultem ezen a telen es jatszottam a gepben,a bicajt is nagyon meguntam….kerlek ird meg mit ajalsz a fejemre es a tantorgasra!?….nagyon dog lettem de ez az utolso fazis(gondolom,hogy belepottyantam)…de orvoshoz majd csak augusztusba megyek…oh be unom azt is. Puszika Neked es legyszi irj!!!! Mindenkinek szep napot kivanok..legyetek jok es jol !!!!

  51. Szép estét mindenkinek! Julika , jó hogy csatlakoztál!
    Én is hasonló vagyok mint te. Két és fél éve diagnosztizáltak .
    Akkor ahogy Éva mondanà elég horror volt ez a betegség .
    Most II A-B vagyok , napi 2x Brimica .
    Köhögés ,váladék nincs. Légszomj ha sietek , lépcsőzöm vagy stresszes vagyok .
    sokat tanultam itt a blogon.Különösen a pozitív hozzáállásról ! Talán ezért is sikerült javulnom a kezdetek óta .
    Jó levegőt nektek!vigyazzatok magatokra

    1. Isten hozott Terez …ritkan vagy…es ovendek hogy megszollaltal ,bizony egyeduli megoldas ha pozitivak maradunk(hadd idegeskedjen a horror es ne mi!)a II fazis meg nagyon turheto…tehat fel a fejjel .Ne siess,csak nyugiba elni az eletet,vegul is nem hajt a tatar:))))Amint irtam sokat segit a pozitiv hozzallas+vitaminok+tejak +lassu seta + a termeszetjaras+a sok jatek a netten+lassu sport+a Mihaly tanitasai + a gyogyszerek + egy allat kozelsege es simogatasa(ezek ugyanis magukba szippantjak a negativot,ugy vannak bekodolva fentrol…jo tudni) nekem a kertben van egy sunicsaladom,sok enekes madar es cicaim +gondoskodni a viragokrol mind- mind elterelo akcio a horrorol!!!!Orvendek mindig ha eletjelt adtok magatokrol de nagyon aggodom a fiukert :Berni,Janos,Ghepard stb nagyon elhallgattak.Kivanok Mindenkinek sok levegot es kitartast…puszika legytek jol es jok…..Irjatok serenyebben!!!!!

  52. Éva minden OK, nincs semmi gond, csak kevesebbet irogatok, például az INDEXre már semmit, edzek, lélegzek, gyakorlok a gerellyel is keményen, kertben is sokat vagyok, meg úgy kint a természetben is minden nap….

  53. Sziasztok,
    Évi , igen , keveset írok, mert dolgozom még, viszont olvasok.
    Hihetetlen energia bomba vagy! Nagy gratula érte .
    Lehet még egy fát is megölelgetek, akkora kedvet kaptam tőled 🙂
    Különben a II-s is hol így , hol úgy … de igazán én azért vagyok mérges ,mert az a horror mindig leköti az agyam egy részét.
    Még akkor is mikor jól vagyok. Te nagyon értesz ezekhez, refluxra van valami gyógytea ötleted? Nem akarok gyógyszert szedni.
    Köszönöm , könnyű levegőt nektek.

    1. :)))))))) faolles…mindenre jo ( ellopod a fa energiajat!) Refluxra nem tudom mi a jo,de ird be a netre es ott biztos talalsz….refluxa van akinek sok a gyomorsavja ,ugy tudom…..Az jo ha *energibomba* vagy:) Terez ne is gondolj a horrora! Vannak ennel sokkal sujosabb dolgok…pl. a fiam szivet ki kell cserelni:( ….az jo ha tudsz dolgozni….bravo !Nekem nagyon elkezdett dagadni a ket labam es iszom a bekavirag lapi tejat+ mezet es szorpot csinalok a viragabol,az is szupper jo….csak aprilisba viragzik….sajnos. Puszika es kivanok minden jot. Ghepard most latom hogy irtal egy nyuszifarknyit 🙂 orvendek,hogy jol vagy es jeleztel. Vigyazz nagyon magadra…puszika legy jo es jol. Bohoka lany jelentkezz,legyszi!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.